buluruz inş be
emre hacı bak sana düzgün bi pilav yapma metodu söleyim
pirinçleri sıcak suda beklet bi 10dk felan. sora iyice suyunu süz.
tavaya yağı koy. yalnız yağ öyle az olmasın. şehriye kullanıorsan at işte rengini alsın, sora direk bu pirinci koy. kısık ateşte bir iki karıştır işte yağ içinde, sora bırak bi 6dk felan öyle ısınsın. tavuk suyu eklemeni tavsiye ederim.(1 tablet) 6dk dan sora da önceden kaynattığın sıcak suyu dök üstüne, pirinç seviyesini şöle hafiften geçecek kadar. tuzunu, tabletini karıştır. kapağını kapa bırak o kısık ateşte pişsin. en son işte oldu gibi olduğunda da altını kapa, ama kapağı üstünde kalsın 3-4 dk daha da öyle beklesin. nohutlu yaparsan ki bence çok daha güzel oluyor. nohutu işte suyu koyarken felan atabilirsin.
selim usta fdsfsd
olum bu pilavı lapa yapanları hiç anlamam zaten. çok basit lan fsdfsd