Google güzel bir icat.
Donanım haber sitesinde oldukça bilgili birisi var, benzer bir soruya onun açıklamasını aynen alıntılıyorum.
Soru : "nopasaran benim silüste 3.tabur 1.bölük yazıyor.(P001) p.mng.k.çvş.Bilgi verirsen sevinirim.birde 3. tabur refüze diyorlar."
Cevap : "hmm.. şimdi daha önce de yazdığım gibi, silüslerinizde yazılı tabur ve bölükler alaya giriş yaptıktan sonraki kayıt kabul merkezinde ihtiyaca göre değiştirilebilir.
ben değişmezse diyerek yazayım sana.
3. tabur taburlar arasında en iyisi. zira sosyal tesis denen, banyo, yemekhane, ve merkezi kantine en yakın tabur 3. taburdur. diğer taburların sadece koğuşları bu saydıgım yerlere yakındır. 3. taburun koğuşu da eğitim alanı da birbirine çok yakındır. bunun ne önemi var demeyin. zira 1. 2 taburdaki askerlerin her gün alay içinde silahlı ve çantalı bir şekilde bir yerlerden bir yerlere gittiklerini görünce halinize dua edeceksiniz.
sanırım myo mezunusun ya da lise.. p.mng k. kol içerisindeki en önemli adam demek. sen 23 kişilik kolunun komutanısın. onlara yeri geldiğinde eğitimleri bile sen vereceksin. başınızda uzman cavus ve astsubayınız olacak elbette onların gözetiminde eğitim vereceksin demek daha doru olur.. umarım insanlarla iletişimi iyi olan birisindir. zira hiç tanımadığın 22 kişiden sen sorumlu olacaksın.. sözünü dinletmek zorundasin sevilmek zorundasin..
eger 3. tabur 1. bölüke düşersen rahat edersin. zira kadro askerleri olsun uzman çavusları olsun rütbeli personeli olsun çok kraldır. bir tek bölük astsubayı hariç. onunla da senin pek işin olmaz..
3. tabur 1. bölük refüze değil
refüze olanlar şunlar
3. Tb. 2. bölük
3.tb 3. bölük
3. tb 4. bölük"
"sanırım myo mezunusun" ile başlayan bölümde, yeterli bilgiyi ediniyoruz. Manga komutanı çavuş olarak açılımı yapılıyormuş.
Ancak şöyle bir durum var, gene aynı forumdan elde ettiğim bilgilerle söylüyorum, silüste yazanların yüzde 99'u kışlaya teslim olduktan sonra değiştirilirmiş.
Silüse güvenip herhangi birşey beklemeyin denmekte.
Hayırlı teskereler dileriz. Sağ salim dönmenizi bekleriz.