Revolution UO

Revolution'da Definecilik

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Turania

• Ziyaretçi
Revolution'da Definecilik
« : 15 Kasım 2008, 08:31:51 »
Uzun UO geçmişimde, farklı farklı sunucularda bir çok karakter oynadım.
Bu karakterlerle bir çok işi, bir çok yeteneği öğrendim.
Oyun stilim ise gezgincilik. Sosaria'nın 4 bir yanını gezdim, her adayı, zindanların her katını, zindan sınıfına girmeyen ancak yaratıklarla dolu olan her bölgeyi markladım. Denizlerin ardına gidip denizin ortasında çıkmaya başlayan ağaçları, yaratıkları bile gördüm. Kısacası bu oyunda bilmediğim, gezmediğim parsel yok.
Kayıt olduğum son 2 sunucuda defineciydim. Dolayısıyla işimi çok rahat yapıyordum çünkü iyi bir harita bilgisine sahibim.Şimdilerde RevolutionUO'ya üye oldum ve defineci bir karakter açabilirim. Ancak bunun için Revolution'da definecilik hakkında bilgi almam lazım.
Oyun içerisinde sorduğum çeşitli sorularla bazı konularda bilgi aldım. SOS şişelerinin olmadığını söylediler. Bunun yerine denizden harita çıkarılıyormuş. Madencilik yaparken hazine kasası çıkmadığını söylediler. Türlü türlü şeyler söylediler ancak benim asıl merak ettiğim husus bu sunucuda definecilik için hangi yeteneklerin gerektiği.
Magery, Meditation, Posioning, Evaluating Int. yeteneklerinden ziyade daha önce ki sunucularda ekstradan gereken yetenekler Lockpicking, Mining, Cartography gibi yeteneklerdi. Cartography ve Lockpicking yeteneklerinin olmazsa olmaz olduğunu ve bu sunucuda da gerektiğini biliyorum. Ancak Mining yeteneğinin gerekli olup olmadığı hakkında bir fikrim yok.

Kısacası sorulabilecek sorular:

Definecilik için gerekli olan yetenekler nelerdir ?
Ilshenar ve Malas  dünyaları açık mı ?
Sosaria/Felucca'da bulunan 7 büyük zindandan ziyade, Blighted Grove, Dungeon Khaldun, Ice Dungeon, Fire Dungeon, Yew Bölgesi'nde bulunan Orc Mağarası, Painted Caves, Palace of Paroxysmus, Prism of Light, Sanctuary, Solen Hive(ler), Star Room, Terathan Keep, Wind gibi içi muhtemelen yaratıklarla dolu, az bilinen gizli mağara ve bölgeler burada açık mı ?
Açık değilse yetkililere soruyorum, açılmasını düşünüyor musunuz ?
Açık değilse kapı ağızlarını kayalarla mı kapattınız ?

Teşekkür Ederim.
« Son Düzenleme: 15 Kasım 2008, 08:33:46 Gönderen: Turania »

Çevrimdışı Ciddan Omnipotent

• # Yörünge Dışı
  • 6220
  • Gösteriş sizin, gösteri bizim işimiz.
    • Revolutionuo
    • E-Posta
Ynt: Revolution'da Definecilik
« Yanıtla #1 : 15 Kasım 2008, 10:33:29 »
Öncelikle S.O.S  Bottle var. Fisher karakterle ağ atarak çıkarırsın. Şişeyi kırarsın ve ya harita çıkar yada çıkmaz.

Kasaları açabilmek için Lockpicking ve Cartography skilleri lazımdır. Ana skillerin bunlardı yan skilleri sen düşün. Ama tabik pm karakter olduğu için evaluating kas. Özel mage robe sistemi var. Gerisini sen düşün.,
Bahsettiğin yerlerin bir çoğu açık. Açık olmayanlarda kaya ve benzeri şeylerle kapalı durumda.

ZENGİN TÜCCAR 8)
Bİ YERİNİ Mİ KESTİN ACABA? MİS GİBİ HIYAR KOKTUDA!
-USAS-

Turania

• Ziyaretçi
« Yanıtla #2 : 15 Kasım 2008, 20:46:03 »
Ben saydığım yerlerin açık olduğundan şüpheliyim. Nujelm'e gittim, mezarlığında sakin sakin kasayım diye...
Bir de ne göreyim. Koskoca adayı kayalarla, çitlerle sınırlaya sınırlaya ufacık yapmışlar. Ne mezarlık var ne de prism of light. Bu gibi yerleri neden kapatırlar bilmem...
Daha çok az yeri gezdim ama Nujelm gibi bir yerde böyle bir olay varsa daha bir çok yerde de vardır, adım gibi eminim.
Moonglow'da ki hayvanat bahçesi de boş.
Ben tahmini olarak açık olabilecek yerleri şimdiden söyliyebilirim.
Ice ve Fire Dungeon'lar açıktır. Terathan Keep'de açıktır. Belki Wind'de açıktır ama gerisi kapalıdır. Eskiden oynadığım bir çok sunucuda da bu yerlerin çoğu kapalıydı ancak oralarda en azından Nujelm gibi kafa dinleme diyarı sayılabilecek kimseye zararı olmayan yerlerin çevresi nazi kampı gibi örülmemişti. İçeride her türlü tip var, Adolf Hitler hariç...
Ben şahsen haritanın bana izin verdiği kadarıyla her yeri gezmek isterim. Zaten Ilshenar ve Malas yok bari Sosaria/Felucca'da cirit atalım.
« Son Düzenleme: 15 Kasım 2008, 20:51:23 Gönderen: Turania »

Çevrimdışı caleb

• Kıdemli Üye
  • 5939
  • Hiçbir şey eyleme geçmiş cehaletten korkunç olamaz
« Yanıtla #3 : 16 Kasım 2008, 00:28:27 »
Nujelmde mezar var oyunda ulaşırsan götürebilirim.O sınırlanan yer ise eski pazar alanı.
Prostartic
Frumpshkin

Turania

• Ziyaretçi
« Yanıtla #4 : 16 Kasım 2008, 08:29:29 »
Karadan ulaşılamıyor.

Cengiz İmren

• Ziyaretçi
« Yanıtla #5 : 16 Kasım 2008, 12:54:03 »
Biz Revolution halkı olarak,heryere nasil kaçak girilir çok iyi biliriz. (:

Turania

• Ziyaretçi
« Yanıtla #6 : 17 Kasım 2008, 08:47:12 »
İlla gemi alıp mı dolaşacağız adaları yoksa başka bir yolu daha mı var ?
Varsa bir yolu yardımcı olun, ha eğer varda söylemem diyorsanız hiç konuşmayın işinize devam edebilirsiniz buraya da bir şeyler karalamanıza gerek yok.

Çevrimdışı caleb

• Kıdemli Üye
  • 5939
« Yanıtla #7 : 17 Kasım 2008, 18:37:44 »
Bende markı var ben gitmedim istersen verebilirim.Çok sessiz sakin saatlerce günlerce kimse uğramaz:)
Prostartic
Frumpshkin

Turania

• Ziyaretçi
« Yanıtla #8 : 17 Kasım 2008, 20:01:22 »
Bende de markı var. Definecilikten döndüğümde rahat olduğu için ganimetleri orda bankaya atardım hep eski sunucularımda. Aslında orada iki banka var. Birisi GZ'nin tam bittiği noktada ama oraya ulaşamadım çünkü kayalarla örülmüş her yer. Bir kaç duvar eklentisi yapılmış. Bu nedenle mezarında içinde bulunduğu adanın sol koluna geçilemiyor. Ayrıca adanın sağ kolunda prism of light denilen bir zindanda var. Ancak orasının önüne çit örülmüş, geçilemiyor...
Bahsettiğim yerlere geçebilmek için denizden yaklaşıp marklamak lazım. Başka bir engel yoksa tabii...
Bende bu gibi saçma sapan şeyleri uygulayacağımıza orayı tamamen kullanıma açıp, prism of lightı da açıp kullanışa açalım diyorum bir yandan ama pvp pvm üzerine kurulu rp nin az olduğu sunucuların değerli GM'leri bu adanın prism of light kısmını hep kapatırlar. Mezarlığın kapandığını da ilk defa görüyorum...
Sözün özü caleb arkadaşım, sende o adanın mı markı var yoksa mezarlığın mı markı var ?

Bi biskrem versem ?

• Ziyaretçi
« Yanıtla #9 : 17 Kasım 2008, 20:03:19 »
Arkadaşım o ada eskiden "Pazar Alanı" olarak tabi ettiğimiz safe alandı.
Ondan kalma bazı şeyler olduğu için pek bir şey yapamıyorsun. Robert'in oraları düzeltmesi lazım.

Turania

• Ziyaretçi
« Yanıtla #10 : 18 Kasım 2008, 13:06:01 »
Anlaşılan serverın bakıma ve düzenlenmeye alınacak bahanesiyle baya bir düzenlenip bakıma alınması, bu gibi yerlerin öz haline kavuşturulması lazım.

Çevrimdışı caleb

• Kıdemli Üye
  • 5939
« Yanıtla #11 : 18 Kasım 2008, 15:34:17 »
Bende Adanın sol kısmı var mezarlığı içine alan kısım oradada 4 tane falan banker var.
Prostartic
Frumpshkin