Uzun UO geçmişimde, farklı farklı sunucularda bir çok karakter oynadım.
Bu karakterlerle bir çok işi, bir çok yeteneği öğrendim.
Oyun stilim ise gezgincilik. Sosaria'nın 4 bir yanını gezdim, her adayı, zindanların her katını, zindan sınıfına girmeyen ancak yaratıklarla dolu olan her bölgeyi markladım. Denizlerin ardına gidip denizin ortasında çıkmaya başlayan ağaçları, yaratıkları bile gördüm. Kısacası bu oyunda bilmediğim, gezmediğim parsel yok.
Kayıt olduğum son 2 sunucuda defineciydim. Dolayısıyla işimi çok rahat yapıyordum çünkü iyi bir harita bilgisine sahibim.Şimdilerde RevolutionUO'ya üye oldum ve defineci bir karakter açabilirim. Ancak bunun için Revolution'da definecilik hakkında bilgi almam lazım.
Oyun içerisinde sorduğum çeşitli sorularla bazı konularda bilgi aldım. SOS şişelerinin olmadığını söylediler. Bunun yerine denizden harita çıkarılıyormuş. Madencilik yaparken hazine kasası çıkmadığını söylediler. Türlü türlü şeyler söylediler ancak benim asıl merak ettiğim husus bu sunucuda definecilik için hangi yeteneklerin gerektiği.
Magery, Meditation, Posioning, Evaluating Int. yeteneklerinden ziyade daha önce ki sunucularda ekstradan gereken yetenekler Lockpicking, Mining, Cartography gibi yeteneklerdi. Cartography ve Lockpicking yeteneklerinin olmazsa olmaz olduğunu ve bu sunucuda da gerektiğini biliyorum. Ancak Mining yeteneğinin gerekli olup olmadığı hakkında bir fikrim yok.
Kısacası sorulabilecek sorular:
Definecilik için gerekli olan yetenekler nelerdir ?
Ilshenar ve Malas dünyaları açık mı ?
Sosaria/Felucca'da bulunan 7 büyük zindandan ziyade, Blighted Grove, Dungeon Khaldun, Ice Dungeon, Fire Dungeon, Yew Bölgesi'nde bulunan Orc Mağarası, Painted Caves, Palace of Paroxysmus, Prism of Light, Sanctuary, Solen Hive(ler), Star Room, Terathan Keep, Wind gibi içi muhtemelen yaratıklarla dolu, az bilinen gizli mağara ve bölgeler burada açık mı ?
Açık değilse yetkililere soruyorum, açılmasını düşünüyor musunuz ?
Açık değilse kapı ağızlarını kayalarla mı kapattınız ?
Teşekkür Ederim.