Stizz'e katılmamak elde değil.
bsyi ve tailoru aktif olarak kullanman için, mage şart. zira mage olmadan özel mage robe dikemezsin (mage + tailor ister.) ve mage olmadan silah birleştiremezsin (bs + mage ister).
ayrıca madenlerde ve koyun spawnlarında sürekli tacizlere uğrayacaksın, yada craft charınla bir yere gitmen gerekicek. bunlar için sürekli mageye ihtiyaç duyacaksın. hatta bazen diyorum ki, keşke 10x, 11 x olsaydı da skill cap, craftıma poi, medi, eva falanda kasabilseydim.. çok ihtiyacın olabiliyor çünkü.
şimdi. boşluğunu mage ile doldurduğumuza göre, diğer skiller arasında bir tercih yapalım..
bowcraft eklemişsin ilk 6 içerisine. aynı zamanda hem tinker, hemde carpenter var.
bu skiller hep, log isteyen skillerdir. hatta bowcraft renkli log ister.
bu yüzden bunlar için, bu serverda log çıkarmaktan başka bir işlevi olmayan lumberjack şart!
ha dersen ben başka charda kasarım, aktarıp dururum yada logları satın alırım diye, saygı duyarım.
ama oyundaki vaktinin yüzde 90ını craft geçiren biri olarak, kesinlikle tavsiye etmem.
ama illaki bunu yapıcam diyorsanda, bence miningi başka chara kas, mesela pure mage charına inscription yerine mining kas.
böylece madenlerde baskın yediğinde adam da kesebilirsin. keyifli olur.
gene de, bence bütün bağımlı skiller bir arada olmalı.
zira aktarma olayları craftta en sıkıcı olaylardan biri. char değiştirmeden direkt olarak ihtiyacını temin edebilmek çok önemli..
bu yüzden ilk craftının mage + mining + bs + tinker + tailor + carpenter ve lumberjack olması gerektiğini düşünüyorum.
ee şimdi ne yapcaz dersen, mümkünse farklı acc üzerinde bir char daha aç.
orada da, alchemy, bowcrafting, mage kas.
eğer pure mage charın yoksa yada ona inscription eklemediysen, bu listeye inscription da ekle.
hatta geriye kalan 3 skilli de şöyle doldurabilirsin, char tasarrufu olur senin için.
fishing, cooking ve tailor.
yünleri ağa çevirip direk atabilirsin, istersen.
2 tane tam craftın olur, bütün skillere sahip.
ve Revoda craft olarak işinin zor olduğunu şimdiden bil..
Kolay gelsin (=