bu sorunun bi benzeri bende de vardı. bendeki laptop lenovo. laptop un içindeki gelen driver cd sindeki tüm programları görgüsüz gibi ne olduğuna bakmadan kurdum. bu fn tuşuna basıldığı zaman ekranda kombinasyonları gösteren ' FN tools ' programını da kurdum.
programda ayarları kurcalarken yanlışlıkla FN tuşuna herzaman basılı tut gibilerinden bi seçenek vardı onu seçmişim. yani ben f1 tuşuna basınca FN tuşulu sürekli basılıymış gibi sesi açıp kapatıyordu. FN tuşuna basılı tutarak f1 tuşuna basınca da normal f1 fonksiyonu çalışıyodu. sonra tekrar kurcalayarak ayarları değiştirip normal duruma getirmiştim klavyeyi.
sonuç olarak eğer sendeki driver cd içinde böyle bi program varsa bence onu kur dene derim.
eğer cd içerisinde bu tarz bi program yoksa bu sana kesin çözüm olur ; (win7 için. XP yi hatırlamıyorum ama sanırım aynı yerdeydi)
denetim masası/erişim kolaylığı merkezi/ekran klavyesini başlat . bu yoldan giderek ekran klavyesini aç sonra sağ alttaraftaki fn tuşuna mouse ile bas. mouse ile basdığın zaman ekran klavyesindeki fn tuşunun rengi değişir yani sürekli basılı hale gelir. daha sonra ekran klavyesini alta at. bu şekilde fn tuşuna sürekli basılı kalmış olur. ve f1 f2 f3 tuşların normal fonksiyonuna döner. burda sorun senin klavyende diğer ( 1, 2, 3, veya a ,b ,c tuşları gibi) tuşlarda eğer fn ile aktif olan şeyler varsa olur. ama sanırım çoğu laptopda f1 f2 f3 tuşları ve yöntuşlarından başka fn ile aktif olan tuş yok. bunu yanlış biliyor olabilirim.
umarım yardımcı olur