Revolution UO

Target sorunu ve çözümü

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Tyalieva Biohazard

• Ziyaretçi
Target sorunu ve çözümü
« : 31 Mayıs 2010, 17:00:06 »
Merhaba,

Konuyu kısaca özetliyim.Hepinizin başına geliyor arada poison olsun baska büyü veyahut bandaj atarken target cıkıyor atamıyorsunuz büyü veya bandajı ve bu durumda sinir bozucu oluyor.Bunun çözümü için waitfortarget olsada bu büyüler arası beklemenıze yol açıyor.Sorunu çözsede alışamayabılırsınız.Ancak ben daha güzel bir çözüm buldum yani misalen;

Castspell           Heal
targetself

yapıyorsunuz diyelim ve target cıkıyor arada in mani atamıyorsunuz ancak şöyle yaparsanız normalmiş gibi hiç sorun yaşamadan atabilirsiniz;

Castspell           Heal
targetself
targetself

yani sonuna 2 tane targetself koyarsanız sorununuzu çözebilirsiniz.

Bende bugün deneyerek sorunumu çözdüm ve sırf bu sebebten çok sinir bozucu oluyordu bandaj attıgımı sanıpta kosupta atamamak vs.

Not:Lasttargete bir lasttarget daha eklersenız sorun yaratıyor o yüzden sadece targetself olan kısıma ekleyiniz.

Yardımcı olabildiysem mutlu olurum.İyi oyunlar.
« Son Düzenleme: 31 Mayıs 2010, 21:05:12 Gönderen: Tyalieva Biohazard »

Çevrimdışı deligibi

• # Yörünge Dışı
  • **
  • 457
  • evliler de sever
    • E-Posta
Ynt: Target sorunu ve çözümü
« Yanıtla #1 : 31 Mayıs 2010, 17:46:51 »
hiç bekleme yapmıyorsa güzel arada inmaniler düzgün basmama rağmen tuşa yemiyor
Yaz şarkısı ve enstrümanla çalınıyor yani söz yok. dırı dıd dıd dıd dıııd dıd dıd diye gidiyor.lnna nın şarkılarına benziyor ama tek enstrüman ile öyle devam

Çevrimdışı gardolap

• # Yörünge Dışı
  • **
  • 267
    • E-Posta
« Yanıtla #2 : 31 Mayıs 2010, 17:49:26 »
internet hızı ile alakalı, 56k zamanında waitfortargetsiz büyü atılmıyordu. 1-2 ay önceye kadar ben hala o şekilde kullanıyodum fakat anmani neden çıkmıyor diye araştırma yapınca birde aşağılandıktan sonra çözdüm olayı.

Tyalieva Biohazard

• Ziyaretçi
« Yanıtla #3 : 31 Mayıs 2010, 17:53:29 »
hiç bekleme yapmıyorsa güzel arada inmaniler düzgün basmama rağmen tuşa yemiyor

Hiç bekleme yapmıyor defalarca denedi***endimde rahat dedim.Alışamadım gerçi hep 2 kere basıyorum bazen target çıkcakmış gibi   :D

internet hızı ile alakalı, 56k zamanında waitfortargetsiz büyü atılmıyordu. 1-2 ay önceye kadar ben hala o şekilde kullanıyodum fakat anmani neden çıkmıyor diye araştırma yapınca birde aşağılandıktan sonra çözdüm olayı.

Valla internet hızıyla alakası oldugunu sanmıyorum.Waitfortarget ıle target cıkmasada cok bekletıyor.Benım yatıgım sekılde sorunu çözdüm.Çok kötüydü gerçekten gerek bandajı bastım sanıp basamamak inmani basamamak flam atamamak ne bileyim :)

Çevrimdışı gardolap

• # Yörünge Dışı
  • **
  • 267
    • E-Posta
« Yanıtla #4 : 31 Mayıs 2010, 18:04:45 »
var, var.

eğer waitfortarget kullanırsan server a önce büyü yapma isteğini gönderiyorsun sonra serverdan olumlu yanıt alana kadar bekliyorsun. yanıt aldıktan sonra büyüyü yaptığını gönderiyorsun. waitfortarget kullanmaz isen büyü yapma isteğinin hemen ardından büyü yaptığını gönderiyorsun, bu sırada ikinci isteğin  birşekilde ilk isteğinden önce gidiyor (bağlantı ile alakalı olarak) serverda "büyü yapmak istememişsinki lasttarget diyorsun" diyor ve yiyor ikinci mesajını.

yaptığın şekilde sorun çözülür fakat çok düşük bir ihtimal ile örneğin uusjux attığın anda inmaniye basarsan targetler karışıp kendine uusjux atabilirsin. çok çok düşük bir ihtimal tabi, genel anlamda sorunu çözeceği kesin yaptığın şeyin.

son olarakta sadece targetself temi var böyle bir sorun? her targette olması lazım gibi geliyor?

Valla internet hızıyla alakası oldugunu sanmıyorum.Waitfortarget ıle target cıkmasada cok bekletıyor.Benım yatıgım sekılde sorunu çözdüm.Çok kötüydü gerçekten gerek bandajı bastım sanıp basamamak inmani basamamak flam atamamak ne bileyim :)

Tyalieva Biohazard

• Ziyaretçi
« Yanıtla #5 : 31 Mayıs 2010, 18:15:29 »
yok targetselfte daha cok oluyordu.Misalen duello ıcınde ınmanı atamıyorum target cıkıyor flam atıcam target cıkıyor uus atıcam cıkıyor cart curt :D Lasttargettede çıkıyordu ama daha cok targetselfte cıkıyordu yani lasttargette cıksa zaten poi atan birini fiizlemek işkence olurdu benim için.

Çevrimdışı realkhan

• Kıdemli Üye
  • 3702
  • Dying Wish
    • E-Posta
« Yanıtla #6 : 31 Mayıs 2010, 19:46:33 »
şimdi benim anlamadığım bu, 2 haftadır soruyom sağıma soluma..

Mesela

Castspell G.Heal                                                             Castspell    G.heal
Waitfortarget                                  İle                              Targetself   (Lasttarget)
Targetself  (Lasttarget)                                                     Targetself    (Lasttarget)

Arasında delay farkı ne kadar?

Yani gözle görülür delay farkı varmı?

Hatta Targetself yerine last targetlerıda koyarak işlemleri gözden geçirseniz bende rahatlamış olacağım...

« Son Düzenleme: 31 Mayıs 2010, 19:47:37 Gönderen: realkhan »
Dying Wish

Tyalieva Biohazard

• Ziyaretçi
« Yanıtla #7 : 31 Mayıs 2010, 20:02:54 »
valla lasttargette yaptım ben hiç bi sorunum yok.

Waitfortarget ile arasında şöyle bir fark var;Wait fortargetlı olan makroya ornegın greater heal buyusu attın yani in vas mani bastıktan bi yarım sanıye sonra atar ama waıtfortarget olmadan bastıgın an atar.Gözle gorulur delay farkı var.Ama kimisi öyle oynar alışmıştır vs.

Ama eğer target cıkıyor büyüyü olsun bandajı atamıyorsanız ve waitfortarget ilede alışamıyorsanız benim sundugum çözüm sizi rahata kavuşturur yani resmen ben neler çekiyormuşum böyle dedim hallettıkten sonra çözümü.Resmen attıgım gibi atıyor çok rahatladım valla :D

Çevrimdışı realkhan

• Kıdemli Üye
  • 3702
  • Dying Wish
    • E-Posta
« Yanıtla #8 : 31 Mayıs 2010, 20:11:16 »
Makrolarımın hepsini dediğin gibi yapacağım, bakalım farkı olacak mı?

Benim amacım karşı düşmana mili saniyelerde olsa fark atmam lazım, işte o zaman farklar orataya çıkar...

Teşekkür ederim paylaşımın için.. Sağ Ol...
Dying Wish

Tyalieva Biohazard

• Ziyaretçi
« Yanıtla #9 : 31 Mayıs 2010, 20:18:36 »
Valla anında atıyorum bi farkı yok yani.

Eskiden neydi öyle bandaj attım sanıyorum atmıyor filan şimdi içim rahat yani.Yardımcı olabıldıysem ben tesekkur ederım ne demek  ;)

Çevrimdışı realkhan

• Kıdemli Üye
  • 3702
  • Dying Wish
    • E-Posta
« Yanıtla #10 : 31 Mayıs 2010, 20:21:31 »
Abi sağolasın, yardımcı oldun, deneyince bu yardımını daha iyi göreceğim...

Birde özel bir mevzu var..

Bu ulrika odun hangi şehirden çıkıyor :) Kesiyom kesiyom yok abi çıkmıyorda ondan dedım hani :)
Dying Wish

Tyalieva Biohazard

• Ziyaretçi
« Yanıtla #11 : 31 Mayıs 2010, 20:25:01 »
Ya valla ben ayda yılda bi keserimde dün kesesim geldi bizim kaan arıyormus fılan hem dedım sos cıkar dedım cıktıda level 4 fılan.Her neyse zaten huor amras calafalasta demişti vesper mezar cevresınde ıyı çıkıyor ulrika diye bundan 1-2 ay oncesınde orda 8 tane cıkarmıstım 30dkda dünde 4 tane çıktı.Yani iyi çıkıyor fena değil hani.Oralarda kestikten sonra vesper gz içini dene vs. gayet güzel çıkıyor.

Çevrimdışı realkhan

• Kıdemli Üye
  • 3702
  • Dying Wish
    • E-Posta
« Yanıtla #12 : 31 Mayıs 2010, 20:27:39 »
Vesper gz içimi, abi öldüm ya resmen, yaklaşık 6 saat felan odun çıkartayım dedim :) Gerl gelelim ki 4 tane çıktı :) Sadece 4 tane ulrika :(
Dying Wish

Tyalieva Biohazard

• Ziyaretçi
« Yanıtla #13 : 31 Mayıs 2010, 20:29:57 »
Yok yok.Yanlış anladın vesper mezar çevresindeki ağaçları dene derim.Baktın çıkmadı filan ondan sonra vesper gz içini dene :) Birde senden once baskası gz ıcındekı agacları kesmıs olabılır fılan hani dikkat etmek lazım bi kere öyle kesıyorum fılan cıkmıyor bı baktım bı adam daha kesıyor.Dedi nerdeyse hepsini kestim 1-2 tane kaldı hacı filan dedi boşa kesmış olduk vs :D O yüzden gz dışları daha garanti hani.

Çevrimdışı realkhan

• Kıdemli Üye
  • 3702
  • Dying Wish
    • E-Posta
« Yanıtla #14 : 31 Mayıs 2010, 20:32:59 »
Hacım çok sağolasın, gece bari mesar çevresini keseyim :)
Dying Wish