Merhaba herkese.. Küçük bir çalışmadan sonra, aydınlığa ulaştığımı söyleyebilirim. ve bunu siz değerli Revolution oyuncularıyla paylaşmak benim için bir zevktir. Amaç kolaca para kasabilmek, bir balıkçı karakter ile.. Mümkün mertebe anlaşılır şekilde anlatmaya çalışacağım.
Öncelikle f7 tuşunun "Right" f8 tuşunun ise "Stop" komutlarını ifade ettiğini belirtmek isterim. (Arzu ettiğiniz şekilde başka tuşlar ile değiştirebilirsiniz elbetteki..)
3 aşamalı bir deney yaptım.İlk aşamasında;
click(XXX,XXX,sol,cift)
bekle(500)
click(XXX,XXX,sol,cift)
bekle(18000)
tusabas(f7)
bekle(8000)
tusabas(f8)
endgibi bir script yazdım. Açıklaması şu şekildedir; aynı noktaya aynı zamanda 2 adet ağ atarsınız ve balıklar gelmeyi bitirdiğinde geminizi hareket ettirirsiniz.
İkinci aşamada ki script şu şekildeydi;
click(XXX,XXX,sol,cift)
bekle(18000)
tusabas(f7)
bekle(8000)
tusabas(f8)
endbunun açıklaması ise yukarıdaki ile aynı. Ancak 2 yerine 1 adet ağ atarsınız.
Üçüncü ve son aşama da ise;
click(XXX,XXX,sol,cift)
tusabas(f7)
bekle(3500)
click(XXX,XXX,sol,cift)
tusabas(f8)
bekle(3500)
endgibi bir script yazdım. İşte bu scriptin sonucu beni çok şaşırttı. Elde ettiğin verileri aşağıda sunuyorum..
İlk aşamada tutulan balık sayısı 23.540, shell sayısı 14..
İkinci aşamada tutulan balık sayısı 26.810, shell sayısı 11..
Üçüncü aşamada tutulan balık sayısı 45.232, shell sayısı 26 ve bir adet de S.O.S Bottle düştü.
Göreceğiniz üzre üçüncü script bir hayli karlı. Bütün denemeler 57 ağ ile yapılmıştır.
Umarım yardımcı olabilmişimdir sizlere. Sorularınız oldukça yanıtlamaya çalışacağım naçizane. İyi oyunlar dilerim
NOT:Ağları bir bag'e üst üste gelecek şekilde dizmelisiniz. Bag'i açıp Makroman 2.0'ın mouse ile koordinat belirle butonu ile ağların bulunduğu koordinatları, benim XXX olarak yazdığım yerlere girmelisiniz.