Revolution UO

Gemi Silinmeleri ( Kapatılan Konuya İstinaden )

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Archangel

• Üye
  • **
  • 312
    • Xhelenga Base
    • E-Posta
Gemi Silinmeleri ( Kapatılan Konuya İstinaden )
« : 09 Temmuz 2010, 12:21:00 »
Merhaba, öncelikle normalde kitlenmiş konuların tekrar açılıp irdelenmesini densizlik olarak gören birisi olmama rağmen şuan yapmamın gereklı oldugunu hıssettıgımden aynı konuyu tekrar ırdelıyecegım.

Konunun default linki : http://www.revolutionuo.net/forum/index.php/topic,77127.15.html

Sayın Eths.
Forumdaki yetkiniz bize belirli noktada kabulumuzdur. Ancak bahsetmiş olduğunuz gemi silinme kurallarıyla ılgılı attıgınız linklere baktıgımda yardımda bırılerının feryadına cevap olarak sadece belirttiğinizi gördüm.
Moderatorun gorevlerinden biri serverdaki kuralları Duyurular, Kurallar gibi bölümlerden kullanıcıya aktarmaktır. Doğru şekilde aktarmadığınız kuraldan bizi mesul tutamazsınız. Dun staff arkadasınızada belırttım sıtede yazıyor dedı baktım goremedım. Rıca edıyorum lınkını verın densızlıgıme yanıyım dedım. Ama veremedi çünkü yok.

Biz çoluk cocukların yapacagı bırseyın konusunu yapmıyoruz. İlk defa serverda staff da gormuyoruz. Ultıma surecınde sadece playerlıkta yapmadım bu nedenle yaptırım nedır kural nedır staff nedır gıbı kavramları ıyı bılırım.

Lütfen saygısızlık yaptıgımı dusunmeyın fakat. Bir problem dıle getırıldıgınde :

"Geminiz silinince hemen başlık açmak yerine gemi aldığınızda önce bir forumda aratma yapsaydınız bu sıkıntı ile karşılaşmazdınız. Gemiler 20 ile 22 saat arasında silinirler. Yenilemek için kaldırıp tekrar kurmanız gereklidir. Daha önceki açıklama yapılan başlıklarıda arkadaşımız belirtmiş zaten."

Şeklinde cevap verip konuyu kitlemek kusura bakmayında. "bok yeme lan seni kim takar" demekle aynı seydır.

Acaba hangı player ki at aldıgında dur bakıyım forumda at dıye aratıyım atlara noluomus. Yada aa bandaj forumda ne dıyolar acaba bu serverda bandaj ne ıse yarıyomus derkı.... Bız sıstemlerınızı kurallarınızı okuduk serverınıza basladık. Dedıgınız kurallar cercevesınde emek vererek karakter gelıstırmeye calısıyoruz. Taktir edersinizki bu noktadada sizden beklentimiz sorunlarımıza yardımcı olmanız ve oyunu daha rahat oynayabılmemız ıcın ımkan saglamanızdır.

Biz geri atılan dakıkarda gıden skıllerımızı veya daımı con lost problemlerımızı veya attıgımız page'e 5 saat cevap verılmemesıne laf etmedık. Dedıkkı staff sayısı az olabılır zamanla cogalır. Saldırı vardır bısey olmustur server ondan gerı atmıstır. Gemi olayın da da mantıgımız almadı nası olabılır ki... dedik de sizlere danıştık. Sizde gerçekten mevkinizin ve yaşınızın hakkını vererek bizi karşıladınız cozum getırdınız gercekten iyiki varsınız demekten başka birşey diyemiyorum...

Lutfen ben gemısınden balıgından gectım . Tek rıcam var bizi insan yerıne koyun ve bir duyurunuz varsa duyuru bolumu açın ordan bildirin. Hepimiz bilebilelim ona gore şekil alabilelim. Birde eğer bır yorum yaptıgınızda bizede saygı duyup cevap verebilme imkanı verirde hemen kitlemezseniz konuyu bizi çok mutlu edersiniz.

Saygılarımla
Önümde bir gölge var, attığım her adımı kefenliyor...     Archangel Xhelenga

Çevrimdışı -Thurndike-

• Kıdemli Üye
  • 2137
    • E-Posta
Ynt: Gemi Silinmeleri ( Kapatılan Konuya İstinaden )
« Yanıtla #1 : 09 Temmuz 2010, 12:25:28 »
bu revodaki çoğu staffların hobisi sanırım, kendileri konuşup kilitleyip playerı dinlemeden, cevabını umursamadan konuyu kapatıp gitmek.
hiçbir zaman sorunlar net olarak anlatılamadı, anlatılsa bile çözüme kavuşmadı.
Thurndike Twi.

Hazır olda değildik, rahatda durmayacağız.
Vurduğumuz yerden ses gelmezse, Twilight değiliz.

Çevrimdışı Eths

• Oyun & Forum Yetkilisi
  • 2461
  • Ne dediğinden çok ne yaptığın önemli
    • İnstagram
« Yanıtla #2 : 09 Temmuz 2010, 12:48:08 »
Verdiğim cevap yanlış anlaşılmasın, kimseye dediğiniz tabirdeki gibi bir düşüncem hiç olmadı olmayacakta. Ben sadece durumu özetleyip durumu açıklığa kavuşturdum. Ek olarak hiç bi yerde yazmaması konusunda haklısınız o bizim hatamız o konu için özür dileriz. Bunun için yardım bölümündeki "Revolution İçin Gereken Her Türlü Bilgi" başlığına gemi silinme süresini eklemiş bulunuyorum. Kimsenin aynı sıkıntıdan madur olmaması için. İyi oyunlar dilerim.
Her şey her zaman tarihe karışır..

Çevrimdışı Battalgazi (Aybars)

• Kıdemli Üye
  • 1141
  • Ultima Online Ve RevolutionUO Demirbaşı
    • ÇEVKA
    • E-Posta
« Yanıtla #3 : 09 Temmuz 2010, 12:49:16 »
belki senin bu yazını uzun olduğnu düşünerek, önemsemedikleri için okumadan cevap yazıp, yada ne bileyim belki direk kilitlerler. :D

NOT: Sayemde yazını okumayan varsada okuycak ;D

Tam bunları yazıodumki, eths cevap vermiş   :D
Bir şeyi gerçekten yapmak isteyen bir yol bulur; istemeyen mazeret bulur.

Çevrimdışı NightFaller

• Üye
  • **
  • 77
    • E-Posta
« Yanıtla #4 : 09 Temmuz 2010, 12:58:48 »
Sevgili Archangel kardeşim hissettiklerimi "öz" türkçeyle aktardığın için teşekkür ederim.

Öncelikle şöyle başlamak istiyorum bu servera ilk başlama sebebimiz uzun aradan sonra, işin gücün verdiği sıkıntıyı eski bir alışkanlığa (ultima online) tutunarak atmaktı. Bu serveri seçmemizdeki en önemli neden de serverin uzun süredir ayakta durması ve yapısal olarak iyi bi server olduğunu duymamızdı. Tüm bunların etkisi atlında Xhelenga ailesi olarak servera başlamaya karar verdik. Yeni bi server yeni kurallar demek dedik ve gayri ihtiyari olarak ana sayfadaki tüm bilgilendirmeyi okuduk ki player bilgilendirmesi forumdan değil ana sayfadan yapılır profesyönellik gereği, hatta bu da yeterli değildir oyun içinde de çeşitli uyarılar olması gerekir. Hadi siz bu konudaki eksiğinizi kabul etmediniz ve forumdaki yine aynı durumdan muzdarip arkadaşların topiclerini örnek gösterdiniz, diyelim eyvallah. Ama insanlara karşı tavrınıza biraz daha özen göstermeniz lazım. İnsanlar size oyun statünüz (staff oluşunuz) yüzünden ne kadar saygı duyuyorsa sizinde yine statünüzden dolayı onlara saygı duymanız gerekir. Biz düzgün bir dille derdimizi ve mağduriyetimizi anlatmaya çalışıyoruz. İşinize karışmak haddim değil ama "ana sayfadaki uyarı eksikliğinden dolayı özür dileriz ama kayıplar için yapıcak bişey yok" demeniz yeterli olurdu.

Sistem konusunda haklı olabilirsiniz. Tamam belki bu yolla her yerin gemi dolması ve herkesin günlerce olta makrosuna bırakarak tonla para kasması engellenmiş oluyor. Mantık kusursuz değil ama güzel. Burdaki tek sorun ve yakındığımız şeyse uyarı ve bilgi aktarımı eksikliği ve playerlara karşı yapılan üslup.

Örneğin ben ana sayfadan Safe Kasalarla ilgili uyarı ve kuralları okudum şimdi tutup ben o kasanın şifresini unutsam size page atmak yada foruma yazı yazmak yerine kendi eşşekliğim der geçerim. Ama lütfen söyleyin bana bize vurduğunuz bu haksız semerin anlamı ne?..

Saygılarımla - NightFaller Xhelenga
          Son Gördüğüm Şafak Siz Doğmadan Çok Önceydi...                   NightFaller Xhelenga

Çevrimdışı II-T.i.n.a-II

• Kıdemli Üye
  • 7049
  • Putlaştırmadan
« Yanıtla #5 : 09 Temmuz 2010, 13:16:37 »
haklısın aslında  şuan anasayfada yazılmış çizilmiş sistemlerin bazıları ya suan aktif değil yada sistemi değişmiş  ve bir çok gelen yeniliğinde ana sayfada yazmıyor   genelde en güncel yenilikleri forumda genel bölümünde  robertin güncellemeler başlığında okuyoruz genelde

ee tabi serverda oynayan playerler genelde eski playerler ne apması geretiklerini az çok biliyorlar ama yeni başlayan bir grup arkadaşlar yanlış yere yönlendirilip yanlış şeyler yapabilirler    

ana sayfanın komple güncellenmesi ve forumdaki güncellemler başlığı yerine anasayfaya yazılması gerekir   bunuda kyknos yapacak fakat adam bir türlü zaman ayırıp uğraşamıyor  kaç yıl oldu :)
« Son Düzenleme: 09 Temmuz 2010, 13:17:30 Gönderen: II-T.i.n.a-II »
Çevrimdışı.

Çevrimdışı Archangel

• Üye
  • **
  • 312
    • Xhelenga Base
    • E-Posta
« Yanıtla #6 : 09 Temmuz 2010, 15:08:18 »
Sayın Eths, cevabınız için teşekkür ederim. Bizim zaten amacımız problemler elbet olur, ama karşımızda muhattap hıssedıp tekrar olmaması ıcın bıseyler yapabılecegımıe ınanmaktı. Cevabınızda bunu karşıladı.

Tekrar teşekkür ederim.

Çevrimdışı drumatic

• # Yörünge Dışı
  • 1030
    • E-Posta
« Yanıtla #7 : 09 Temmuz 2010, 17:52:54 »
Uyanınca gemi silincek diye heyecan yaptım.. Bankaya safeboxu almaya gittim safebox u aldım gemiden safebox a koymadan gemiyi sildim uyku sersemi :) 1.5m daha zarar ettik :D

Çevrimdışı Behemoth

• Üye
  • **
  • 118
    • E-Posta
« Yanıtla #8 : 09 Temmuz 2010, 22:56:23 »
haklısın aslında  şuan anasayfada yazılmış çizilmiş sistemlerin bazıları ya suan aktif değil yada sistemi değişmiş  ve bir çok gelen yeniliğinde ana sayfada yazmıyor   genelde en güncel yenilikleri forumda genel bölümünde  robertin güncellemeler başlığında okuyoruz genelde

ee tabi serverda oynayan playerler genelde eski playerler ne apması geretiklerini az çok biliyorlar ama yeni başlayan bir grup arkadaşlar yanlış yere yönlendirilip yanlış şeyler yapabilirler     

ana sayfanın komple güncellenmesi ve forumdaki güncellemler başlığı yerine anasayfaya yazılması gerekir   bunuda kyknos yapacak fakat adam bir türlü zaman ayırıp uğraşamıyor  kaç yıl oldu :)

Hazine sistemi 1 yıldır güncelleniyo mesela  :)
Ne apaçiler gördüm üzerinde seti yok.Ne setler gördüm içinde apaçi yok

Çevrimdışı II-T.i.n.a-II

• Kıdemli Üye
  • 7049
  • Putlaştırmadan
« Yanıtla #9 : 09 Temmuz 2010, 23:14:00 »
güncellenemezki  çünki sistem çok saçma ilerliyor suanda

bazı yerler war lvl 5 lvl 4 olmayacak kadar kolay bazı yerler war lvl 3 olmayacak kadar zor

ki ice dungeon ve fire dungeon gibi dungeonlarda chest spawn yok  

çoğu spawn noktaları eksik  kocaman shamede 2 tane chest spawnmı olur  

destard gibi yerde 1 tane spawnmı olur  

ben anlamadım gitti  

spawn sistemi genel olarak çok kötü durumda item ve spawn süresi bakımından normal  ama  dediğim gibi bazı dungeonlarda hiç yok bazılarında 1 -2 tane war  lvl 5 4 olması gereken yerde 3 war  3 olması gerken yerlerde 4-5 war  

anlamadığım düzeltilmekmi istemiyor yoksa kimsenin uğraşacak kadar zamanımı yok  yoksa  nereye spawn koymasını nereye lvl kaç koymasını gerektirecek donanıma sahipmi değil anlamış değilim  

neyse konunun akışınıda değiştirdim kusura bakmayın ama haksızsam -1 yazabilirsiniz sebebine gerek yo k
« Son Düzenleme: 09 Temmuz 2010, 23:14:39 Gönderen: II-T.i.n.a-II »
Çevrimdışı.

Çevrimdışı GrumTor

• Kıdemli Üye
  • 3389
    • E-Posta
« Yanıtla #10 : 10 Temmuz 2010, 11:34:36 »
ohoooo..

Daha Eths'e böyle gider yapıyorsanız siz, işiniz yaş. Eths serverdaki en anlayışlı, en yardımsever ve en toleranslı stafftır.
Demekki diğerleri cevap verse, iyice çileden çıkacaksınız.

@tina : -1 ortağım. sebep : seni sevmiyom, az pizza yiyon sen :P  hehe.
Bunu siz istediniz.

Bizi bir allah birde dostlarimiz bilsin, zahmet olmazsa gerisi ilerlesin.

Çevrimdışı Battalgazi (Aybars)

• Kıdemli Üye
  • 1141
  • Ultima Online Ve RevolutionUO Demirbaşı
    • ÇEVKA
    • E-Posta
« Yanıtla #11 : 10 Temmuz 2010, 11:35:26 »
ohoooo..

Daha Eths'e böyle gider yapıyorsanız siz, işiniz yaş. Eths serverdaki en anlayışlı, en yardımsever ve en toleranslı stafftır.

bizim aybarsjr onunla pvp bile yapmıştı, o derece yane.  ;D
Bir şeyi gerçekten yapmak isteyen bir yol bulur; istemeyen mazeret bulur.

Çevrimdışı II-T.i.n.a-II

• Kıdemli Üye
  • 7049
  • Putlaştırmadan
« Yanıtla #12 : 10 Temmuz 2010, 11:47:08 »
ohoooo..

hahaha
Çevrimdışı.

Çevrimdışı Archangel

• Üye
  • **
  • 312
    • Xhelenga Base
    • E-Posta
« Yanıtla #13 : 20 Temmuz 2010, 14:26:25 »

Gider Yanlış Bir Yaklaşım Oldu :)