Revolution UO

Ultimada daha iyi olabilmek için neler yapabilirim ?

0 Üye ve 6 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı haciragipdayi

• Yeni Üye
  • *
  • 26
    • E-Posta
Merhaba arkadaşlar size sorular soracağım ultimayı iyi oynarım fakat 1e1de veya pvplerde kendimi gösteremiyorum genelde açık alanda iyi oynadığımı düşünüyorum gelelim sorulara

Ben her serverda warlock oynardım hepsinin skillcapı 800 dü fakat burada 700 warlock skillerimi nasıl ayarlamalıyım ?

Ben bir pure mageyim karşıma bir warrior çıktı sırayla hangi büyüleri atmalıyım ben genelde des mani uuscux rel wis diyorum fakat warriorun üstünde rel wis etkili olurmu ?

Ben bir warriorum elimde mace var karşımdaki pure mage veya warlock bana poi atıyor ilkinde fizzliyorum fakat 2.sinde poiyi yakın mesafeden yiyip deathliyi yemiş oluyorum vuruş taktiği falan varmıdır acaba ?

Ben pure mageyken karşıma pure mage çıkıyor öncelikle hangi büyüleri atmalıyım genelde rel wis des mani atarım doğrumudur ?

Savaştayken hp 70 potta içebilirim bandajda basabilirim arkamda 1 warrior 1 pm var hangisini yapmalıyım ?

Savaşta innox yediğimde hızlı olarak potmu içeyim yoksa yavaştan annox atıp veya bandaj atıp savaşa devammı etmeliyim ?

Arkadaşlar sorularım bu kadardı cevaplarsanız mutlu olurum

Çevrimdışı Dark Xenophia

• # Yörünge Dışı
  • **
  • 274
    • E-Posta
Ynt: Ultimada daha iyi olabilmek için neler yapabilirim ?
« Yanıtla #1 : 28 Temmuz 2010, 15:13:02 »
pm oynarken karşına warrior çıkarsa bless at ilk önce sonra uus jux veya des mani gibi büyüleri at, ama bless atınca eğer karşındaki pkysa veya crimse sen de crim olursun, bless at dememin sebebi warriorlar agi pot içiolar, direk uusjux etki etmiyor ama bless atarsan ve uus atarsan büyü etkisi olduğu için düşürüyor dexini diye duymuştum ben, öyle yapıyorum gnelde ama çok bi farkını göremedim yine de..

warlocklarda veya warriorda yani elinde silah varken war/peace yap diyolardı saldırırken sürekli, ben ama hiç aşırı farklar görmedim tabi yine :D

e doğrudur, pure mage pure mage kapışması sıkıcı olur ve kazanan olmaz genelde eğer 1e 1se kimse de çıkıp ben alırım diyemez, pm vs pm de ben çok rahat iddia ederim ki 30luk verin çıplak oliym energy robe lu adam gelsin yine de kesilmezsin, çünkü sürekli impor atarsın öyle de saçma bi durum.

pot varsa her zaman pota öncelik ver, çünkü bandaj için durduğunda warrior gelir bi tane çakar 70 canın 30a iner bandajın da yırtılır, durduğunuz için büyücüsü de poi atar o da allah bilir deadly gelir, ilk seferini potla bile cure edemezsin, yani pot bence.

pot iç, pot sağlığa zararlı değil bol bol al bol bol iç..

tavsiyem oynayabiliyorsan warlock oyna bir de teleport, poison, uusjux, impor, fireball, harm, heal makrolarını birbirine yakın kur, medi makrosunu da tab e koy yani bu demek oluyor ki q, w, e ,a flnı bu makrolar için kullan bi de araya always run koy ki pot içerken durman gerekmesin, haydi kolay gelsin..

Çevrimdışı osman

• # Yörünge Dışı
  • **
  • 335
    • E-Posta
« Yanıtla #2 : 28 Temmuz 2010, 15:22:31 »
üstteki tavsiyelerden birkaçı doğru birkaçı yanlış. bu şekilde tavsiye alman mümkün değil. uo da karşılaşabileceğin binlerce farklı durum olabilir, hepsini tavsiyeler ile öğrenemezsin, tecrübe lazım.

en basidinden:
"Savaşta innox yediğimde hızlı olarak potmu içeyim yoksa yavaştan annox atıp veya bandaj atıp savaşa devammı etmeliyim ? "

soruna kaçtığın adama göre farklı cevaplar verebiliriz.
adamın elinde hızlı tek el silah vardır, bandaj basıp annox dersen yırtılma riski var,
adamın elinde yavaş çift el silah vardır, bandaj + innox atabilirsin adam innoxu yer, sende o sırada cure pot içersin hpn fullenir ya da bandaj artı cure atabilirsin,
adamın elinde herhangi bir silah vardır fakat sarj almıştır, yani durduğun anda sana vuracaktır, bu durumda adama innox atmak abartı mantıksızdır
adamın elinde poison sürülü tek el hızlı silah vardır ve sarj almıştır, cure pot içmen genelde anlamsız olur, çünkü durduğun an yine poi verecektir
adam mage tir rahat rahat ev yada ağaç arkası geçip bandaj + annox atarsın, hp ni fullersin.

bu liste uzar gider, o nedenle tavsiyeden çok deneyip alışman lazım.

kcomeby, comeby, gardolap, gardolaposman, osman vs.

Çevrimdışı Battalgazi (Aybars)

• Kıdemli Üye
  • 1141
  • Ultima Online Ve RevolutionUO Demirbaşı
    • ÇEVKA
    • E-Posta
« Yanıtla #3 : 28 Temmuz 2010, 15:50:55 »
Seni kovalayan kişinin yada kişilerin silah şarzlarını iyi takip etmen en önemli noktadır bence, mage ise her zaman büyü atabildiğini varsayarsak ağaç arkası yaparsın yada onu arada fizzleyerek gerekeni yapabilirsin.

Kaçarken mümkün olduğunca arkandakine poi yedirmeye çalış, bu onu geride bırakabilir, bırakmasa bile durup savaşa başladığınız zaman enerjisi yarıya yakın olmuş olur zaten.

An mani ve was flam büyülerini yediğinde az enerji gitti diye düşünme, arkandan seni o büyülerle kovalayan birisi varsa dikkat et mutlaka.

Peşinde iki tane silahında poi sürülü warrior varsa teke düşene kadar durma, arkandan gelenlere mutlaka birer uus jux at, flam sanetine kaçarken enerjine dikkat ettiğin kadar dikkat etmeni öneririm.

Son olarak arkadaşında yazdığı gibi, tecrübe etmeden burdan yazdıklarımız sana yeteri faydayı sağlamaz.

HÜRMETLER.
Bir şeyi gerçekten yapmak isteyen bir yol bulur; istemeyen mazeret bulur.

Çevrimdışı haciragipdayi

• Yeni Üye
  • *
  • 26
    • E-Posta
« Yanıtla #4 : 28 Temmuz 2010, 16:04:09 »
Ben bu oyuna 8 sene önce başladım aralıklarla verdiğim için yani 5 sene falan sayılır bana kimse bu oyunu öğretmedi tamamı ilen kendim öğrendim fakat yetersiz olduğumu düşünüyorum mesela always runu bilmiyordum açıklayabilirmisiniz rica etsem ?

Çevrimdışı Melankomik

• Üye
  • **
  • 275
  • Masalcı..
« Yanıtla #5 : 28 Temmuz 2010, 16:16:17 »
Her hangi bir tuşa makro ayarlarsın, makro sekmesinde "Always Run" seçeneği vardır, ve aktif ettiğinde de yan tarafta bildiri verir, açık yada kapalı diye. E peki nedir bu?
Bu sistem aktifken karakterin yürümez hiçbir zaman,sadece koşar. Hani fark etmişindir imleç karakterinin yakınında oldumu yürür, yok uzağa tıklarsan koşar ya hani, bu sistem aktifken hep koşar. Kapatırsan yine eski haline döner.
Peki neden burada böyle birşey kullanman tavsiye edildi?
Adam kovalar yada kaçarken şaşkaza duraksayıp yürüme, aradaki fark kapanmasın yada açılmasın diye. Ve birde "Always Run" açıkken yön tuşlarını kullanarak, mesela bi yöne giderken o yönle aynı yön tuşuna basarsan karakterin o yöne koşmaya devam eder, fare imlecin boşta kalır sende koşarken çantandaki iksirleri içebilir, bandajı hedefine alabilir yada kılıç kalkan değişimi yapabilirsin, hatta uzmanlaşırsan silahı temizleyip tekrar zehir bile sürebilirsin. =)

Çevrimdışı Dark Xenophia

• # Yörünge Dışı
  • **
  • 274
    • E-Posta
« Yanıtla #6 : 28 Temmuz 2010, 20:57:55 »
bu silah sarj olayı ne ya onu da ben bilmiyodm ??

Çevrimdışı osman

• # Yörünge Dışı
  • **
  • 335
    • E-Posta
« Yanıtla #7 : 28 Temmuz 2010, 21:02:39 »
örneğin bir silahın 1 saniyelik vurma hızı var: adama yaklaşıp 0,5 saniye durursan silah havaya kalkar, daha sonra adam senden uzaklaşsa bile tekrar yaklaştığında tam olarak olmasada teorik olarak 0,5 saniye beklersen silahla vurabilirsin. silahın havada olma durumuna deniliyo sarj. şarj poison büyüsü yersen bozulur.

bu silah sarj olayı ne ya onu da ben bilmiyodm ??

Çevrimdışı Melankomik

• Üye
  • **
  • 275
  • Masalcı..
« Yanıtla #8 : 28 Temmuz 2010, 21:05:38 »
Şöyleki şarj olayı, bir karakterle bir kişiye vururken fark etmişsindir önce silahı havaya kaldırır sonra vurur, sen tam silah havadayken adamdan uzaklaşırsan yada adam senden kaçarsa elin havada kalır ve adam yanına geldiği ilk an direk vurur yani vurmak için tekrar elini kaldırman gerekmez yani, vurmak için 3 saniye harcıyorsan 2 saniye sonunda şarjlanırsın sonra çat diye vurursun beklemezsin. Fakat bu şarjı sen "war/peace" yaptıkça yada saldırdığın kişiyi değiştirdikçe sıfırlanır.

Çevrimdışı haciragipdayi

• Yeni Üye
  • *
  • 26
    • E-Posta
« Yanıtla #9 : 29 Temmuz 2010, 01:25:42 »
Sanırım daha iyi bir player olduğumu hissediyorum =] fakat bir sorum daha var always run yapıyorum koşuyorum fakat mesela sağ tuşuna basarken bi adna sola dönerken karakterim duruyor sonradan yürüyor normalmidir değilse nasıl düzeltilir ?

Çevrimdışı Archangel

• Üye
  • **
  • 312
    • Xhelenga Base
    • E-Posta
« Yanıtla #10 : 29 Temmuz 2010, 01:27:47 »
Normaldir Counter'a bağlama :) Genel mantıksal noktalarda kullan. Mesela pot cekerken :) Pot cekerkende sorti yapma zaten charın bogazına kaçar.

Bıde pot saniyelerini ezberle :) sıkıstırdıkları zaman kurtulabılme ıhtımalını yukseltir.
Önümde bir gölge var, attığım her adımı kefenliyor...     Archangel Xhelenga

Çevrimdışı osman

• # Yörünge Dışı
  • **
  • 335
    • E-Posta
« Yanıtla #11 : 29 Temmuz 2010, 02:07:30 »
tuşların amacı koşmak değil, pot içmek vs..

yani sağa doğru koşuyosun diyelim, sağ oka basılı tutucaksın bir süre, yani hem mouse hemde ok a basıcaksın, sonra mouse u bırakıcaksın, karakterin aynı yöne koşmaya devam edicek, sende çantandaki potları içiceksin, bandajları kullanıcaksın.

Sanırım daha iyi bir player olduğumu hissediyorum =] fakat bir sorum daha var always run yapıyorum koşuyorum fakat mesela sağ tuşuna basarken bi adna sola dönerken karakterim duruyor sonradan yürüyor normalmidir değilse nasıl düzeltilir ?

Çevrimdışı Dark Xenophia

• # Yörünge Dışı
  • **
  • 274
    • E-Posta
« Yanıtla #12 : 29 Temmuz 2010, 11:17:13 »
silahı şarj almış adama ne yapmak lazım peki? gidip en yüksek hp mle o silahın tadına bakmam mı lazım başka türlü geçmez mi

Çevrimdışı osman

• # Yörünge Dışı
  • **
  • 335
    • E-Posta
« Yanıtla #13 : 29 Temmuz 2010, 12:57:36 »
çok yapacak birşey yok aslında,

- uzaklaşıp flam sanct atabilirsin, zaten vuracak bari az hp alsın amacı ile,
- çok çok uzaklaşıp innox deneyebilirsin, yerse,
- üzerine doğru koşarsın, tam yaklaştığında innox a basabilirsin, bunun amacıda şu, tam yanına geldiğinde innoxa basarsan innox un çıkana kadar adam sana vurmuş olur, vurduğu andada innox çıktığın için poison verebilirsin. yeterince hızlı olabilirsen bandaj + poison da atabilirsin.
- bandajda basabilirsin, yırtmama şansı var sonuçta.

silahı şarj almış adama ne yapmak lazım peki? gidip en yüksek hp mle o silahın tadına bakmam mı lazım başka türlü geçmez mi

Çevrimdışı Dark Xenophia

• # Yörünge Dışı
  • **
  • 274
    • E-Posta
« Yanıtla #14 : 29 Temmuz 2010, 13:34:05 »
peki bu flam sanct ı biraz anlatsanıza ya, ne işe yarıyor, süresi nedir vurunca geçiyor mu ?