ben de uzun bir süredir pardus kullanıyorum. pardusda oyun oynamak için iki yol var.
ya emulator bulacaksın. oyun emulator genelde gönüllü programcılar tarafından her oyun için ayrı olarak yapılıyo. bu nedenle her oyun linux\pardusta oynanmıyor. genelde ya çok bilinen veya yeni çıkmış oyunlara emulator bulabiliyorsun. bazende bir oyun için hazırlanan emulator diğer bir oyunu çalıştırabiliyo.
yada windowsu pardus üzerinden sanal olarak çalıştırıyorsun. pardus içinde windows ayrı bir program gibi çalışıyor. ancak bunun için çok sağlam bir bilgisayarının olması lazım. hem pardus çalıştıracak hem win çalıştıracak hemde oyunu çalıştıracak
ultima için bende baya uğraştım. ama ultima oynanmıyor . emulator için uğraşacak adam yok
. bunun için pardus geliştirici birisi ile de görüştüm ama zamanının olmadığını söyledi. sanal windows üzerinden oynuyayım dedim çok kasıyo ben bir adım atarken etrafımdakiler 10 adım atıyo
. en mantıklısı iki işletim sistemini ayrı ayır kurup kullanmak, oyun oynamaycağın zaman pardus oyun için windows