Revolution UO

Hmm kankama mal dedim banlandım.

0 Üye ve 6 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Stizz

• Oyun & Forum Yetkilisi
  • 1213
  • Legendary
    • Revolution
Ynt: Hmm kankama mal dedim banlandım.
« Yanıtla #15 : 16 Ekim 2010, 16:38:09 »
iyide arkadaş hadi ben apaçiyim veya emoyum sizene bundan ? " yahaa aşıq oldum zaaa XD " yazınca kime ne gibi bir rahatsızlık olabilir ? Türkçe bu foruma yazılan 2 satır yazıdan etkilenecek bir dil midir ? O zaman de da ekini ayırmayan veya soru eklerini birleşik yazanlarına uyarı alması gerekmektedir.

Peki bu kadar Türkçe gönüllüsü geçinen insanların neden nickleri hep ingilizcedir ? Neden bu serverın adı revolution dır mesela ?

Ben buraya " imam osurursa cemaat sıçar " diye bir Türk atasözü yazarsam ve bana uyarı verirseniz o halde atasözlerimize hakaret etmiş olursunuz v.s. v.s. Bu tartışma uzar gider çünkü yaptığınız eylemin mantıksal dayanağı yok bir çok konuda.

Üyelere söylemek istediklerim;

1) bu forumda ve bu oyunda demokrasi hakim değildir. Birisi istedi diye banlanabilirsiniz. Bu hep aklınızda olsun.

2) genel olarak yetkililer kişisel egolarına yenik düşerler ve adaletli olamazlar ve bunların yine genellikle geri dönüşü yoktur. Online oyun tarihinde haksız karar vermeyen yetkili yoktur. Bakın yanlış karar demiyorum haksız karar diyorum.

3) Bunun sadece bir oyun olduğunu unutmadan bu tarz yanlış uygulamalara takılmadan zevk almaya bakın. Aksi halde hem sinir olursunuz, hem de oyun zevkiniz azalır. Ayrıca birtakım egolar daha çok gelişir.

Oyunda aldığınız nicklere karıştık mı ? Alex yapmışsın nickini sil bunu Ali yap dedik mi ? Ama Türkçe'yi forumda düzgün kullanmalısınız. "Emo" dediğiniz kişilerin yazım şekline uygun olarak yazabileceğiniz birçok forum sitesi var ama onlardan birisi bura değil. Bu forumda birşeyler yazıyorsanız bu forumun kurallarına uymak zorundasınız. Uymazsanız ceza alırsınız bu kadar basit birşey.
Banlanan arkadaşa gelince; Oyundaki bir kuralı hatırlatırım boş bir alanda kendine küfür dahi etsen ben bunu görürsem ceza alırsın. Keza hakarette aynı şekilde. Kime demen önemli değil önemli olan o kelimeyi kullanman. Birisi birine hakaret ettiğinde her zaman sen bundan rahatsız oldun mu ? gibi sorular soramayız. Hakaret ediyorsan ceza alırsın bu kadar basit kural.

Birde rica ediyorum artık her yaptığımız şeyi ego'ya bağlamayın. Siz egolarınızı bu şekilde tatmin ediyorsunuz ki bizim yaptığımız her işi egoya bağlıyorsunuz.

Besiktas

• Ziyaretçi
« Yanıtla #16 : 16 Ekim 2010, 17:01:01 »
Yasa da açıklar var. Derhal anayasanın değişmesini taleb ediyorum..
Referandum gidilsin..  ;D
Adam bilmem kaç bin meclis üyesini tanıyor kendi aralarında şakalaşıyorlar ceza almıyor. Benim vatandaşımı bir kaç soysuz, enayi yerine koyup kızmasını sağlıyor ve o esnada yazı diline döktüğü düşüncelerine ceza gelecek, hemde boş alanda..
Vatandaşın yaptığı, oyunda bir nevi sesli düşünmektir. Düşünce özgürlüğünü de yargılamak pek garip bir şey.
Olmadı , yakışmadı , yakıştıramadım bu güzide kuruma.. Yasalarda ki boşluklar bir an önce dolar inşallah..

Not: Bu yazıda şaka maksatlı sakın ciddiye almayın her şeyde olduğu gibi. Ayrıca örnekte birini kasten belirtir şekilde bir yaklaşım değildir.. Aman haa maazallah sonra.  :D

Çevrimdışı asdasdas

• Yeni Üye
  • *
  • 30
    • E-Posta
« Yanıtla #17 : 16 Ekim 2010, 17:25:53 »
Oyunda aldığınız nicklere karıştık mı ? Alex yapmışsın nickini sil bunu Ali yap dedik mi ? Ama Türkçe'yi forumda düzgün kullanmalısınız. "Emo" dediğiniz kişilerin yazım şekline uygun olarak yazabileceğiniz birçok forum sitesi var ama onlardan birisi bura değil. Bu forumda birşeyler yazıyorsanız bu forumun kurallarına uymak zorundasınız. Uymazsanız ceza alırsınız bu kadar basit birşey.
Banlanan arkadaşa gelince; Oyundaki bir kuralı hatırlatırım boş bir alanda kendine küfür dahi etsen ben bunu görürsem ceza alırsın. Keza hakarette aynı şekilde. Kime demen önemli değil önemli olan o kelimeyi kullanman. Birisi birine hakaret ettiğinde her zaman sen bundan rahatsız oldun mu ? gibi sorular soramayız. Hakaret ediyorsan ceza alırsın bu kadar basit kural.

Birde rica ediyorum artık her yaptığımız şeyi ego'ya bağlamayın. Siz egolarınızı bu şekilde tatmin ediyorsunuz ki bizim yaptığımız her işi egoya bağlıyorsunuz.

o Türkçe'yi düzgün kullanan zihniyete göre senin imzana a.k.a yerine " olarakta bilinir " yazman lazım mesela.

Ben neden "x" kuralı var demedim. Eğer bir "x" kuralı varsa bu adaletli bir şekilde uygulanmalı dedim. Ayrıca yazımda da belirttim. Burda demokrasi yok. Yetkililerin insiyatifine kimse karışamaz. Bu bir tenkit değil. Durum değerlendirmei.
Myth Ex'Burn..

Çevrimdışı GrumTor

• Kıdemli Üye
  • 3389
    • E-Posta
« Yanıtla #18 : 17 Ekim 2010, 14:42:45 »
Malum Türk değilim, bildiğim, yazabildiğim kadarıyla yetineceksin.   :D

Seni kırmak istemedim, özür dilerim. Göstermek istediğim noktayı anladığına sevindim.

Sana zaten bu konuda hayranım jona, Türk olduğu halde Türkçeyi "ezöözözzö" diye konuşan pek çok kişi varken, senin almanca kadar etkin şekilde kullanabilmen, hayranlık uyandırıcı.
Bunu siz istediniz.

Bizi bir allah birde dostlarimiz bilsin, zahmet olmazsa gerisi ilerlesin.

Çevrimdışı cBlack

• ~
  • 5179
« Yanıtla #19 : 18 Ekim 2010, 09:18:36 »
2. hakaret şeklinde bir açıklamam olmadı. ilk uyarın vardı. bu yazdığın yazıyla 2. uyarını aldın. dolayısıyla. 2. uyarıdan hesabın kapatıldı.

arkadaş arası da olsa, burası sadece arkadaşlarının takıldığı bir yer değil. bir kullanıcıdan aldığım şikayete göre işlem yaptım. demek ki rahatsız olan kişiler var.

Çevrimdışı -god ex-

• # Yörünge Dışı
  • **
  • 92
  • white cat
    • E-Posta
« Yanıtla #20 : 18 Ekim 2010, 10:17:17 »
bir başkasının, bir başkasına "mal" demesi üzerine hangi üçüncü şahıs alınır, rahatsız olabilir ki? komikleşti iyice forum çoluk-çocuk kol geziyor.

Çevrimdışı Breaker

• Kıdemli Üye
  • 2492
  • ::)
« Yanıtla #21 : 18 Ekim 2010, 10:20:05 »
Ben mesela arkadaşıma "ne malsın la dingil" desem biride çıksa ben rahatsız oldum dese ben uyarı mı alıcam ?  ::)

Korkutmayın beni  :o

Çevrimdışı cBlack

• ~
  • 5179
« Yanıtla #22 : 18 Ekim 2010, 10:35:07 »
bu forumun belirli kuralları var. kime ne olursa olsun hiçbir şekilde hakaret içerici kelimeler yazamazsınız.

kime ne dediğiniz bizi hiç ilgilendirmiyor. Bu forum içerisinde konuşuyorsanız, buradaki kurallara uymak zorundasınız.

Çevrimdışı murathankaraayvaz

• # Yörünge Dışı
  • *
  • 32
  • oyh
    • E-Posta
« Yanıtla #23 : 18 Ekim 2010, 12:14:08 »
herşey olacağına varır bundan hiçkimsenin şüphesi olmasın.
göbek deliğimde pamukçuk oluşmakta

Çevrimdışı Sasu

• # Yörünge Dışı
  • **
  • 831
  • Babalar Cortlamaz
    • E-Posta
« Yanıtla #24 : 21 Ekim 2010, 04:23:40 »

türkçeyi sökmüşün kurdele taktılar mı?   ''Şimdi 'lafı kime attım, ben masumum' ayakları çekme bana. '' yakışmıyor bir  moda böyle laflar kalbimi kırıyorsun ama :P

Sen söktüğünde sana taktılar mı ?

REVENGE

• Ziyaretçi
« Yanıtla #25 : 21 Ekim 2010, 14:24:15 »
Sen söktüğünde sana taktılar mı ?

oo sen nediyosn herkese takıyolar sen sökünce sana ben takmıştım hatırlamıyon mu?

Mortred Ex.

• Ziyaretçi
« Yanıtla #26 : 21 Ekim 2010, 20:27:03 »
Vuu ! Bebeğim ! Takarken dikkat et iğne batmasın.

Çevrimdışı GrumTor

• Kıdemli Üye
  • 3389
    • E-Posta
« Yanıtla #27 : 22 Ekim 2010, 12:13:46 »
oo sen nediyosn herkese takıyolar sen sökünce sana ben takmıştım hatırlamıyon mu?

oooo pis laf sokmuşsun liseli! gelde madalyanı takayım, şukunu vereyim.
« Son Düzenleme: 22 Ekim 2010, 12:14:17 Gönderen: GrumTor »
Bunu siz istediniz.

Bizi bir allah birde dostlarimiz bilsin, zahmet olmazsa gerisi ilerlesin.