Revolution UO

Modem için yardım

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Malekith

• Üye
  • **
  • 537
Modem için yardım
« : 05 Nisan 2007, 15:52:03 »
Arkadaşlar yeni çıkan 2 veya daha fazla portlu modemler switch veya hub a gerek kalmadan LAN desteği sağlıyor diye duymuştum. Airties RT-111 (4 Port) marka modemim var fakat bu desteği sağlayıp sağlamadığı konusunda bilgim yok. Bilen bir arkadaş varsa ayarları yada nerden bilgi edinebileceğimi anlatırsa sevinirim...

Not : 2 pc var, birinde Windows XP Pro. diğerinde ise Windows 98 var.
Make Your Choice,
Let The Game Begin...

Shut Up! And To Play...
(Twi)

Çevrimdışı XeroX

• Üye
  • **
  • 63
Modem için yardım
« Yanıtla #1 : 05 Nisan 2007, 16:23:36 »
Airties RT111 4 Port yada tek port olduğunu arkasında bakıp gorebilirsin modeminin arkasına baktınmı hiç
\Tina3

Çevrimdışı belalim

• Moderatör Yöneticisi
  • 5208
    • E-Posta
Modem için yardım
« Yanıtla #2 : 05 Nisan 2007, 16:33:00 »
Yardım bölümüne taşındı. Daha çok destek alabilirsin bu bölümden.

Çevrimdışı Malekith

• Üye
  • **
  • 537
Modem için yardım
« Yanıtla #3 : 05 Nisan 2007, 16:35:23 »
Alıntı yapılan: "XeroX"
Airties RT111 4 Port yada tek port olduğunu arkasında bakıp gorebilirsin modeminin arkasına baktınmı hiç

Modemin 4 port olduğunu biliyorum zaten ama benim dediğimi anlamadınız sanırım XeroX. Modeme 2 pc bağlanır ve ikisinde de bağlantı olur burda sorun yok. Fakat bağlanan iki pc arasında dosya paylaşımı olurmu? Eğer oluyorsa ayarları nasıl?
Make Your Choice,
Let The Game Begin...

Shut Up! And To Play...
(Twi)

Çevrimdışı Malekith

• Üye
  • **
  • 537
Modem için yardım
« Yanıtla #4 : 05 Nisan 2007, 16:35:49 »
Alıntı yapılan: "belalim"
Yardım bölümüne taşındı. Daha çok destek alabilirsin bu bölümden.

Oyunla ilgili olmadığı için Konu Dışı ' na açmıştım ama taşıdığın için çok teşekkür ederim...
Make Your Choice,
Let The Game Begin...

Shut Up! And To Play...
(Twi)

Çevrimdışı XeroX

• Üye
  • **
  • 63
Modem için yardım
« Yanıtla #5 : 05 Nisan 2007, 16:41:49 »
soyle bir denesen

çalıştıra 2 tane ters "\" sonra pc nin bağlanmak istediğin diğer pc nin ismini yazsan ( bilgisayarıım sağ click özellikler bilgisayar adı sekmesinde yazar ) sonra tamam deyince diğer pc nin paylasım alanına girersin eğer güvenlik duvarı açık ise yada atıyorum \\xxxx\c$ dersen c sine d$ dersen d sine girersin
\Tina3

Zikri Talan

• Ziyaretçi
Modem için yardım
« Yanıtla #6 : 06 Nisan 2007, 10:33:26 »
2 pc'den de yeni bir ev veya ofis ağı oluşturacaksın. Önemli olan nokta ikisininde çalışma gurubu isimlerinin aynı olması. O şekilde birbirlerine gösterebilirsin. Modemden bir ayar yapmana gerek yok.

Çevrimdışı Malekith

• Üye
  • **
  • 537
Modem için yardım
« Yanıtla #7 : 06 Nisan 2007, 10:59:28 »
Alıntı yapılan: "Zikri Talan"
2 pc'den de yeni bir ev veya ofis ağı oluşturacaksın. Önemli olan nokta ikisininde çalışma gurubu isimlerinin aynı olması. O şekilde birbirlerine gösterebilirsin. Modemden bir ayar yapmana gerek yok.

Aynen bu şekilde yaptım fakat hala pc ler birbirini görmüyor. Sanırım işletim sistemi farkından kaynaklanan bir sorun var. XeroX arkadaşın anlattığı gibi çalıştır>\\xxxx (Bilgisayar Adı) yazıyorum, xp yüklü pc den 98 yüklü pc ye ulaşabiliyorum fakat tersini denediğimde olmuyor malesef. Bir de Ağ Bağlantılarım 'ı açtığımda boş görünüyor...
Make Your Choice,
Let The Game Begin...

Shut Up! And To Play...
(Twi)

Çevrimdışı Chaos Twilight

• Kıdemli Üye
  • 1265
Modem için yardım
« Yanıtla #8 : 06 Nisan 2007, 10:59:49 »
airtiesin bazı modelleri windows 98 i desteklemez..
ama xp olan için konuşmak gerekirse ;

ethernetten bağlanan bilgisayara gelirsin , explorer penceresi açarsın..
modemin kitapçığında yazan numarayı explorer adres çubuğuna yazarsın
örnek : 10.0.0.3 gibi..

sonra gerekli ayarları modemin için uyguladıktan sonra (hepsi kitapçıkda mevcut) bilgisayarı kapatıp kullanabilirsin..

ama unutmaki airtieslerin çoğu modeli 98 uyumlu değildir , xp..
datdiriditdit datdiriditdit datdiriditdit diiiiiidii   şağğbaan..nieeeeğ ?
Kayos Tivilayt

Zikri Talan

• Ziyaretçi
Modem için yardım
« Yanıtla #9 : 06 Nisan 2007, 11:09:11 »
2 pc'den de sürücüleri paylaşıma açmayı dene.

Çevrimdışı Malekith

• Üye
  • **
  • 537
Modem için yardım
« Yanıtla #10 : 06 Nisan 2007, 11:13:21 »
Açık

***2:
Make Your Choice,
Let The Game Begin...

Shut Up! And To Play...
(Twi)

Zikri Talan

• Ziyaretçi
Modem için yardım
« Yanıtla #11 : 06 Nisan 2007, 11:22:43 »
Bir cafe var bildiğim xp ve 98 yüklü pc'leri vardı. xp ayarlarını kendisi yaptığından sorun yok ama 98'de ağ ayarlarını kendin belirliyorsun. Şimdi Ağ bağlantıları - Özellikler - Kullandığın yerel ağ bağlantısı özelliklerine girdiğin zaman orada ki listede (98'de biraz farklı olabilir unuttum şimdi) Microsoft ağları için istemci - Microsoft ağları için dosya ve yazıcı paylaşımı mutlaka olması gerekir. Eğer bunlardan birisi yoksa o pc'ye bağlanamazsınız.

Yok bunlar da var ama sorun hala devam ediyorsa yine nasıl olduğunu tam hatırlayamadığım bir olay var. bu saydıklarımın birisinin özelliklerine girdiğinde bir yerde tam mod, yarım mod seçenekleri olacak. Bunlarla oynamayı deneyin sorun muhakkak hallolacaktır.

Çevrimdışı Malekith

• Üye
  • **
  • 537
Modem için yardım
« Yanıtla #12 : 06 Nisan 2007, 11:34:12 »
İlginden dolayı teşekkür ederim Zikri Talan. Şu anda evde değilim, gittiğim zaman denerim dediklerini. Bu arada cafelerde hub kullanılır (Bildiğim kadarıyla farklı ayarları oluyor) bende ise hub yada switch yok sadece modem var.
Make Your Choice,
Let The Game Begin...

Shut Up! And To Play...
(Twi)

Çevrimdışı Malekith

• Üye
  • **
  • 537
Modem için yardım
« Yanıtla #13 : 06 Nisan 2007, 11:35:28 »
Alıntı yapılan: "Zikri Talan"
Bir cafe var bildiğim xp ve 98 yüklü pc'leri vardı. xp ayarlarını kendisi yaptığından sorun yok ama 98'de ağ ayarlarını kendin belirliyorsun. Şimdi Ağ bağlantıları - Özellikler - Kullandığın yerel ağ bağlantısı özelliklerine girdiğin zaman orada ki listede (98'de biraz farklı olabilir unuttum şimdi) Microsoft ağları için istemci - Microsoft ağları için dosya ve yazıcı paylaşımı mutlaka olması gerekir. Eğer bunlardan birisi yoksa o pc'ye bağlanamazsınız.

Yok bunlar da var ama sorun hala devam ediyorsa yine nasıl olduğunu tam hatırlayamadığım bir olay var. bu saydıklarımın birisinin özelliklerine girdiğinde bir yerde tam mod, yarım mod seçenekleri olacak. Bunlarla oynamayı deneyin sorun muhakkak hallolacaktır.

Yazmayı unutmuşum, her iki pc de de Microsoft ağları için istemci - Microsoft ağları için dosya ve yazıcı paylaşımı var...
Make Your Choice,
Let The Game Begin...

Shut Up! And To Play...
(Twi)

Zikri Talan

• Ziyaretçi
Modem için yardım
« Yanıtla #14 : 06 Nisan 2007, 11:56:23 »
o modem de switch mevcut zaten olmasa 4 port bağlantı sağlayamaz. Ağ kurduktan sonra görmüyorsa ince ayar çekmek gerekiyor demektir. Bizim işyerinde de aynı sorun vardı. 98 işletim sistemi yok ama xp bile olsa ağ ayarlarını doğru yapmak gerekiyor ancak o şekilde oluyor. Belki güvenlik duvarı bile sorun oluyor olabilir.

Rica ederim ne demek yardımlaşma milletçe görevimiz.