Revolution UO

Stealing 61-100

0 Üye ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

kopesto

• Ziyaretçi
Stealing 61-100
« : 22 Temmuz 2007, 18:41:13 »
Stealing 61-100 arası kasıcak partner arıyorum. Bide buradan sorıyım thieflere ; stealth kullanan varmı? Ben bunu gmledim ve doğrusu daha bi işe yaradııını görmedim pek? Son olarak biri steal ve snoop mekanizmalarını açıklayabilirmi? Biliyorum bu sorular var forumlarda fakat cevap almamış hiç birisi doğru dürüst.
1.Snoop kullanırken birisine crim olmak mümkünmü?
2.Bi eşyayı çalmayı denersem ve çalamazsam kesinlikle crim mi olurum hedefe?
3.Birine crim olunca geçmesi ne kadar sürer?

Şimdiden teşekkürler kasmak isteyen biri olursa msnim; sucuk_murat@hotmail.com

zugoo

• Ziyaretçi
Ynt: Stealing 61-100
« Yanıtla #1 : 23 Temmuz 2007, 13:26:33 »
arkadasım bir thif karakterle oynamak tamamen senin becerine kalmıs bir istir...

stealth cok faydalı hatta elder yapmanda fayda var yeri geiyor 3-2.5 ekrak yuruyerek kacabiliyorsun...

snoop kullanırke birisine crim olman mumkun..adam da thifse veya baska bir adamın dex i yuksekse krim olma ihtimalin var.. bu yuzden surekli aynı yerde ve aynı kisilerde canta acmaa calısma

ben gm thif im bir esyayı calmaya calısıp calamadıgım oldu.. ama her zman crim olcaksın diyer bir sey soz konusu degil.. guards makrosundaki bir kisinin cantasını bosalttıgımı hatırlarım..

brisine crim olunca gecmesi senin  ün üne baglı (carma) diye biliyorum..

kopesto

• Ziyaretçi
« Yanıtla #2 : 23 Temmuz 2007, 17:32:21 »
Teşekkürler cevabın için.Hala kasıcak adam arıyorum bu arada =)

zugoo

• Ziyaretçi
« Yanıtla #3 : 23 Temmuz 2007, 18:02:38 »
bizde zamandında cok sıkıntı cektik simdi ps arıyoruz :D 120 steal 120 snoop alınır parası sorun diil :D

Çevrimdışı Zengiinn

• # Yörünge Dışı
  • 1230
  • (-_-)....Yuhaa....
« Yanıtla #4 : 25 Temmuz 2007, 12:36:58 »
ben yenı acıp kasmak ıstıorum ph ler nasıl kasarım bab meragım var o işte zevklı dıye duydum 130 ps de bastımı :D
Zengiinn
                 Forever Twilight Zone
Çağatay

http://www.revolutionuo.net/forum/vendorlarimzengiinn-t23203.15.html

Apache

• Ziyaretçi
« Yanıtla #5 : 25 Temmuz 2007, 14:03:49 »
100 stealth im var.Gecelri moonglow cove trinsic vesper şehirlerinde istediğim gibi dolanıp , hırsızlık yapabiliyorum :)

Çevrimdışı Zengiinn

• # Yörünge Dışı
  • 1230
  • (-_-)....Yuhaa....
« Yanıtla #6 : 25 Temmuz 2007, 16:04:56 »
Stealıngım 65 oldu Kasmak ısteyen varsa kasarız kasmaya adam arıorum zaten
Zengiinn
                 Forever Twilight Zone
Çağatay

http://www.revolutionuo.net/forum/vendorlarimzengiinn-t23203.15.html

Defunctfear

• Ziyaretçi
« Yanıtla #7 : 27 Temmuz 2007, 12:55:13 »
benım 83 kusur kasmak ısteyen pm me =)

Çevrimdışı wade-tovbe

• # Yörünge Dışı
  • **
  • 592
« Yanıtla #8 : 27 Temmuz 2007, 16:06:31 »
arkadasım bir thif karakterle oynamak tamamen senin becerine kalmıs bir istir...

stealth cok faydalı hatta elder yapmanda fayda var yeri geiyor 3-2.5 ekrak yuruyerek kacabiliyorsun...

snoop kullanırke birisine crim olman mumkun..adam da thifse veya baska bir adamın dex i yuksekse krim olma ihtimalin var.. bu yuzden surekli aynı yerde ve aynı kisilerde canta acmaa calısma

ben gm thif im bir esyayı calmaya calısıp calamadıgım oldu.. ama her zman crim olcaksın diyer bir sey soz konusu degil.. guards makrosundaki bir kisinin cantasını bosalttıgımı hatırlarım..

brisine crim olunca gecmesi senin  ün üne baglı (carma) diye biliyorum..

Bence stealth hiçbir işe yaramıyor sil yerine seni kamufle edecek bir skill kas.
Snoop kullanırken 130 snoopu olan adamın çantasını bile açabilirsin crim olmazsın sadece notice verirsin.

3. dediğin doğru.

4. konusunda pek bir fikrim yok ama aynı sanırım bilemeycem...
//Chamberlain

Twilight Zone

Kalo

• Ziyaretçi
« Yanıtla #9 : 28 Temmuz 2007, 10:17:31 »
sanırım yanlış bilinen veya bilgilendirilen olaylar var.
stealth bence gerekli bi skill. şöyle açıklayayım izin veriseniz.
şimdi crim olma olayı çalarken şöyle işliyor.
çalıyorsun, çaldın veya çalamadın, notice verirsen senden karma gider.
hemen stealth a başlarsan eğer, genellikle ölmeden gizlenebilirsin.
çünkü notice, hırsızın karması gittikten 2 saniye kadar sonra gidiyor etrafa, yani çalma işleminin bitmiş olması gereken sürede.
yani adam muhtemelen guards yazamadan gizlenmiş olabilirsin. bu senin ne kadar hızlı farkında olmanla alakalı bi durum.
ama gz içinde genellikle hide olmuş kişilere de guard ın gelmesi gibi abidik bi durum var. bu sayede adam senin yerini bulur. makroya veya ctrl+q enter a abanarak üstünden geçer ve ölürsün.
ha kaçabilirsen ne ala. attan in hide ol ata bin, ortamdan uza. alışınca ölme ihtimalini bi nebze azaltabilirsin. tabi nasıl bi thief olacağın da, skillerinin düzeninde rolü büyük bence.

snoop konusunda zugoo doğru ama eksik yazmış. snooping daha çok şans işi. dex i 125 olan thief ile (bless ile), dexi 45 olan kişiye tek denemede crim olduğumu bilirim sadece çanta açarak. bu değişmediyse bir ay içinde, hala böyle olması gerekiyo. şans işi işte büyük oranda.

çalarken veya snoop yaparken crim olmayı anlamanın tek yolu, karma nın -1000den yüksek olması ve karmanın gittiğini aşağıda görmen. tabi snoop yaparken karmanın gitmiş olması illa ki crim olduğun anlamına gelmez. snoop ta her notice crim olduğun anlamına gelmez. stealing de de her notice kesinlikle en azından bi kişiye (bazen invis stafflar da olabilir) crim olduğun anlamına gelir. bu yüzden thief in bu konuda yapabileceği en mühim şey karmasını asla -1000e çok yakın tutmaması çünkü -1000den sonra çalarak veya notice vererek karma gitmiyor, notice verip vermediğinin farkında olamaz bu yüzden.

karma asla bi kişiye ne kadar crim olacağın konusunda belirteç veya etkili bi değişken değil. bunu bence gözardı edin (bilgiyi). her crimliğin sabit bi süresi var. aggressor olma durumu çalarken (birine crim olma diye tabir ettiğimiz) birine yakalanmamız ve tüm aggressor hareketlerin sphere.ini de olan sabit süresi var. herhangi hafifletici sebep olmaksızın değişmiyor bu süre (:

-snoop hakkında: eğer bilmeyen varsa yazayım. snoop yaparken sabit olmak veya hareketli olmak başarı ihtimali üzerinde rol oynamıyor. o yüzden yakından geçerken çantayı açmaya başlayıp üç beş kare uzaklaşıp yaklaşarak çantayı açmak, farkedilme açısından sizi daha çok başarılı kılar. hem stealing hem snooping skilleri için, 3 kare mesafe sınırı var. yani kişiye maksimum 3 kare uzakta olabilirsiniz (köşe veya doğrusal farketmez). bu yüzden mesafenin bilincinde olursanız farkedilmeden çantayı rahatlıkla açabilirsiniz. çanta açıldıktan sonra, siz hareket etmediğiniz sürece, avınız ekran içinde istediği kadar uzaklaşsın, çanta sizin ekranınızda kapanmaz. çanta kapanması (kendiliğinden) sizin yürümeniz veya çantası açık kişinin bi ekrandan daha uzak bi yere gitmesiyle ortaya çıkıyor. o yüzden avınız ekrandan çıkmadan beğeneceğinizi beğenin derim (ve target almayı unutmayın). açık çantada itemleri hareket ettirmeye çalışarak altında olan ve göremediğiniz itemleri görmeniz mümkün. berbat bi bağlantıyla başka bi itemin altında kalmış herhangi iteme target almanız bile yapılabilen bişi (:

-stealing: stealing skillinde işler biraz daha handikaplı (hareket konusunda). attığınız her adım ters orantılı olarak sizin başarınızla işleme giriyor.
şöyle formülize edersek--- adım sayısı x başarı ihtimali = sabitken başarı ihtimali.
yani bir adımda değişmezken, ikinci adımda yarıya, üçüncü adımda 3te birine ve 4. adımda çeyreğe düşüyor başarı ihtimalimiz. bunu gözardı etmemek gerekiyor.
bir eşyayı çalmak için yine 3 kare mesafeden uzak olmama koşulu var. eğer çalınabilitesi olan bi yerde çalmaya başlarsanız, trade menüsü, banka, safe zone, 3 kareden daha uzak mesafeler dışında her durumda çalabilirsiniz (vendor, çanta, kutu, yerin üzeri, başkasının çantası, npc, kutu içindeki safe box)
yani bunun 130 150 30 stealing olması herhangi bi bonus kazandırmaz. bu yüzden hurafelere veya elimden çaldı, vendorumdan çaldı gibi durumlara inanmayınız.
snooping ve stealing de bi şekilde savaşsal bi durum ( ((: ) olduğu zaman (wara geçirecek herhangi olay) işiniz yarıda kalır ve crim olma ihtimaliniz olmaz.
birinin elindeki silahı veya giydiği birşeyi çalmaya çalışırsanız, kesinlikle başarısız olursunuz. o yüzden zorlamayın, çünkü crim olma ihtimaliniz de olur.

umarım açıklayıcı olmuştur yazdıklarım. söylediklerimin 100% doğru olduğunu savunmuyorum. uzun süreli deneyim sonucu öğrendiklerimi yazdım. değişen veya yanlış bildiğim birşey varsa eğer, staff veya doğrusunu bilen arkadaşlarım düzeltirse ben de sevinirim.

Galdor..

• Ziyaretçi
« Yanıtla #10 : 28 Temmuz 2007, 10:24:49 »
gayet başarılı bir açıklama
sanırım yeterli

Defunctfear

• Ziyaretçi
« Yanıtla #11 : 30 Temmuz 2007, 10:58:01 »
benım 83 kusur kasmak ısteyen pm me =)

Çevrimdışı Nazgul De'mor

• Üye
  • **
  • 307
« Yanıtla #12 : 30 Temmuz 2007, 11:56:37 »
kalo mükemmel açıklamışsın bende o dan kasıroum bi hırsız artık rutin şeyler sıkıcı gelmeye başladı ;D stealing-snop-hiding-stealt dışında kalan 3x lik yere ne kasmalıyım sence yardımcı olursan sewinirim
Heil Fuhrer!!!

Heil Heinrich Himmler!!!

Kalo

• Ziyaretçi
« Yanıtla #13 : 30 Temmuz 2007, 13:13:17 »
ne istediğine bağlı olarak değişebilir.
700 cap in en sevdiğim tarafı mükemmel değil ama güzel kombinasyonlara açık olması.
mesela ben 63.0 healing 40.0 mage 69.4 fencing 62.6 tactics 65 de anatomy yi sığıştırdım. çok da eğleniyorum gezerken.
kimisi warrior yapmak ister, 5x warrior 2x de thief koyarsan uygun olabilir o da.
firen karakterimle mesela archery anatomy tactics wrestling armslore beşlisi yanına snoop stealing koyarak değişik kombinasyon denedim, ondan da zevk alınabiliyor.
çok açık bi soru oldu bu. yani sen nasıl istersen karakterin o olur. tek sınırın 700.0 skill kapasitesi olmalı. gerisi senin kullanış açısından nasıl rahat edeceğine bakar. mage istersin mage olur.
istersen 80 heal anat koyarsın 140 skill e de 65 mage 45 medit 30 da eva alırsın. arkadaşlarını resler, an ex cross wall çekebilecek kancık bi thief olabilirsin.
tamamen zevkine kalmış bence olay. diyorum ya, karakterin iradesi yok, sen ne istersen o, onu oynamak zorunda (:

Defunctfear

• Ziyaretçi
« Yanıtla #14 : 30 Temmuz 2007, 13:15:28 »
Steal kasacak arıoruz Sohbete pmden devam etsenız sevınırım.. Stealı 80 ve ustu olanlar PM!