Revolution UO

Pc nin kendi kendine res atması sorunsalı..

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Extacy Demor

• # Yörünge Dışı
  • **
  • 125
    • E-Posta
Ynt: Pc nin kendi kendine res atması sorunsalı..
« Yanıtla #15 : 18 Mart 2010, 02:46:45 »
Semihim ramlere bak. Power 'a bak belki uyumsuzdur toplama almıştın dimi sen.
Tuana De'mor & Extacy De'mor & Partizan De'mor
[ De'mor Family Aile Reisi ]
Önyargıları yok etmek, atom çekirdeğini parçalamaktan daha zordur. - Albert Einstein
Her Hakkım Saklıdır ®™
█║▌│█│║▌║││█║
© σяιnal

Çevrimdışı Delimaniacc

• Üye
  • **
  • 249
    • E-Posta
« Yanıtla #16 : 18 Mart 2010, 16:58:31 »
1- Bilgisayarını her açtıgında belli bir süre zarfı sonra kapanıyorsa. Bilgisayarında worm vardır. Güvenli modda aç, sil gitsin.
2- Fanını yeni almış olabilirsin, ama ne derece bakım yapıyosun ? Hiç kasanın içini temizledin mi ? Biriken pislikler fanının çalışmasını etkiler. Yani bir ısı sorunun olabilir bu yönden.
3- RAM'inde sorun olabilir.
4- Bilgisayarına overclock falan yaptıysan gücü fazla vermiş olabilirsin. Bilgisayarın kaldırmıyodur.
5- Düzgün bilgiler verirsen senin için daha kolay çözüm bulacak adam çok olur sanki...
Atam izindeyiz!!!

Atatürk'ün her işe el attığını sinema olsun, şarkı olsun ama sadece tek hatasının bulunduğunu biliyor muydunuz ?

Hatası : Yunanlıları 15 günde def edeceğiz demiş. Fakat 14 günde halledilmiş

UO oynamama, forumlar da sürünme.

Çevrimdışı Aloysius

• Üye
  • **
  • 872
  • The Burn'out --- Let's finish this WAR !!
« Yanıtla #17 : 18 Mart 2010, 19:10:52 »
Bir kac sey yazmıstım evde degılım tam bılgı veremıyorum ..

Bellı bır sure zarfında kapanmıyor demıstım, random bazen ıkı saat sonra kapanıyor yada 15 saat sonra..

Pc de toz bıle yok bır ay oldu kasayı alalı..

Overclock a gerek duymadım kurmadım..

Virus oldugunu sanmıyorum..

Pc yı acınca bır hata ıle karsılasmıyorum, sıstem kurtarıldı dıye de bır sey demıyor..

Format atıp degıl de, bunu daha kolay nasıl cozebılırım..
Vilandra Ex'burn
Aloysius Ex'burn
Viverravidae Ex'burn
Aphrodisios Ex'burn
Sagittarius Ex'burn
Atalante Ex'burn
Dantegonzaus Ex
Aqua Ex
Tyranos Ex

Kimseyi Örnek Almam.. Kimseye Örnek Olmam..
'Arkama Bakmam' 'Asla Demem' 'Keşkeleri Sevmem'

Çevrimdışı caleb

• Kıdemli Üye
  • 5939
  • Hiçbir şey eyleme geçmiş cehaletten korkunç olamaz
« Yanıtla #18 : 18 Mart 2010, 20:06:45 »
2 tane ram varsa , bir tanesini çıkart bi test et , yine yaparsa onu çıkartıp diğerini tak yine test et ram diye düşünüyorum , bi dene olmazsa yazılımsal olarak bakarız , o da olmaz diğer parçaları deneriz.
Prostartic
Frumpshkin

Çevrimdışı II-T.i.n.a-II

• Kıdemli Üye
  • 7049
  • Putlaştırmadan
« Yanıtla #19 : 18 Mart 2010, 20:12:59 »
ısıdan değil bence   ya virüs  yada bi ramlerin yerini değiştir öyle test et
Çevrimdışı.

Çevrimdışı Breaker

• Kıdemli Üye
  • 2492
  • ::)
« Yanıtla #20 : 18 Mart 2010, 20:20:45 »
Ya ısı problemi ya da yazılımsal bir durum gibi.Başlangıçta Del/Delete tuşu ile Bios'a gir orada PC HEALTH yazan seçenekten CPU ısını görebilirsin ayrıca board ısısıda gösteriyordu yanlış hatırlamıyorsam.Oradaki derece 35-50 arası olması lazımdır bunun 60'a kadar yolu var ama 60 civarlarda ise tehlike söz konusu.Bu tür bir durum için önerim şu olabilir socket 775 işlemcin olduğunu varsayarak o saçma 4 ayağın tam oturmadığını düşünebiliriz.Bu durumda o ayakların tam oturmasını sağlayabilirsin.İşlemci fanının doğru çalıştığından emin olmalısın.Gerçi step teknolojisi ile çalışır genelde yeni boardlar yani ısıya duyarlı performans değiştirirler.Ramlerden sorun çıkacağını sanmam genelde mavi ekran verip IRQ hatası verir ya da makinenin donup kalmasına yol açar ramler.Ama yinede tek parça ise diğer slota takabilirsin ram'i ya da 2 parça ise birini söküp tek ram ile deneyebilirsin.Bu kısma kadar halen sorun çözülmediyse yazılımsal olabileceği düşüncesi ile sana Kaspersky Antivirüs 2010 öneririm.30 günlük deneme kopyasını aktif edersin ve güncellersin ardından bir sistem scan yaparsın.Eğer bir şey bulur ve temizlerse şayet bir süre pc yi olabildiğince kastırmanı tavsiye ederim.Oyun açıkken msn winamp ve benzeri programlar ile yüklen biraz.Ayrıca işlemci ısını Cpuz adlı program ilede görebilirsin.Herkes yardımcı olmaya çalışmış ve bir çoğunun yazdıkları doğru şeyler.Bir pc teknik servis olarak son söyleyebileceğim hiç biri yemezse format at ama sonuç alamazsan bir servise götür :)

Çevrimdışı Wahls Mastrodonato

• # Yörünge Dışı
  • **
  • 341
  • Boss of The Mastrodonato's
    • E-Posta
« Yanıtla #21 : 18 Mart 2010, 20:35:16 »
ahahah...

Kendin topladıysan icinde metal bir ivir ya da zivir birakmış da olabilirsin, şalse yapar resetler..

Eski modeller sürekli resetlerdi de, yeni model boardlar teması tam algılamıyor bazen, bir sök kabloları salla felan belki bi vida düşer :D

Çevrimdışı -Thurndike-

• Kıdemli Üye
  • 2137
    • E-Posta
« Yanıtla #22 : 19 Mart 2010, 11:20:01 »
şimdi tekrar söylüyorum ki, makinanın sorunu ısı değil gibi. eğer makina belirli aralıklarla kendini resetlese bu düşünülebilirdi, eğer soketler tam oturmamış olsa, o makina takdir edersiniz ki 15 saat açık vaziyette duramaz. ayrıca, bazen kendini kapatma yoluna gider, tekrar açıp tekrar çalıştırmaz. bu bağlamda sorun ısı ile alakalı değil gibi gözüküyor.
onun haricinde, format atarken, bazı dosyaları atlamış, eksik yüklemiş olabilirsin diye düşünüyorum. bunun ile alakalı çalıştıra cmd yazıp, çıkan dos ortamında sfc /scannow ı kullanarak, eksik yüklenen dosyaları tekrar yükeleyebilirsin.
onun haricinde sorun yazılımsal değil ise, ram odaklı olma ihtimali yüksek, birisi söylemiş ramleri çıkarıp test edebilirsin, veyahut tek ram varsa, birisinden ram bulup deneme şansın varsa deneyebilirsin.
eğer çözüme ulaşamazsan, bilgisayarcı ile görüşsen iyi olur sanırım.
Thurndike Twi.

Hazır olda değildik, rahatda durmayacağız.
Vurduğumuz yerden ses gelmezse, Twilight değiliz.

Çevrimdışı Aloysius

• Üye
  • **
  • 872
  • The Burn'out --- Let's finish this WAR !!
« Yanıtla #23 : 19 Mart 2010, 13:16:44 »
Bu aksam evde olucam arkadaslar, ramlerden baslarım dedıklerınızı yapmaya..
Vilandra Ex'burn
Aloysius Ex'burn
Viverravidae Ex'burn
Aphrodisios Ex'burn
Sagittarius Ex'burn
Atalante Ex'burn
Dantegonzaus Ex
Aqua Ex
Tyranos Ex

Kimseyi Örnek Almam.. Kimseye Örnek Olmam..
'Arkama Bakmam' 'Asla Demem' 'Keşkeleri Sevmem'

Çevrimdışı Delimaniacc

• Üye
  • **
  • 249
    • E-Posta
« Yanıtla #24 : 19 Mart 2010, 20:29:14 »
O zaman büyük ihtimal RAM'lerden. RAM'lerden degilse yine haber ver, bir kafayı yorayım :)
Atam izindeyiz!!!

Atatürk'ün her işe el attığını sinema olsun, şarkı olsun ama sadece tek hatasının bulunduğunu biliyor muydunuz ?

Çevrimdışı Breaker

• Kıdemli Üye
  • 2492
« Yanıtla #25 : 19 Mart 2010, 20:48:49 »
Isı problemi olmadığını düşünmeniz ilginç :) Çünkü teknoloji cidden iyi gelişmiş ki işleme göre çalışan fanlar mevcut.Şimdi mesela düz işletim sistemi açık ve bir işlem yapılmıyorsa düşük rpm ile çalışıyor ama işlemciyi zorlayıcı ve ısınmasına sebebiyet veren oyun gibi uygulamalarda yüksek rpm ile çalışıyor.Bu açıdan bakarsak her zaman res atmaması normal karşılanmalı.Ayrıca işlemci fanının bir ayağı kırık olduğu halde tüm gün çalışıp res atmayan makinelerde mevcut bu tamamen kullanım ile ilgili.Bahsettiğim fan ayağı oturmama durumu 10 cm havada olması değil.Hiç boşluk kalmadan oturmasından bahsediyorum.Socket 775 işlemcilerin fan ayaklarını oturmak cidden çok zor bir iş bu açıdan bakacak olursak neden olmasın :) İkinci olarak eğer işletim sistemi kurulumunda dosya atlama gibi bir yönteme baş vurduysan arkadaşın dediği komutla dosyaları check edip eksikliklerini giderebilirsin.Trojan gibi veya spyware/mallware gibi bazı uygulamalarda buna sebebiyet verebiliyor.Arkadaşlar ; çok bilmiş gibi konuşuyor olabilirim ve "hadi be hiç olur mu öyle" dediğinizide varsayıyorum ama cidden karşılaştığım durumlarla karşılaşsaydınız herşeyin olabileceğine inanırdınız ;) Arzu edene bir kaç örnek yazabilirim :)

Çevrimdışı Delimaniacc

• Üye
  • **
  • 249
    • E-Posta
« Yanıtla #26 : 19 Mart 2010, 21:13:52 »
Yok, gayet breaker katılıyorum yorumunda. Bilgisayarın kullanıcısı ısı problemi olmadıgını cok ciddi şekilde iddia ettiği için ben RAM ile alakalıdır dedim büyük ihtimal. Ama olmadıgı konusunda birşey demedim sadece ısrarcı olmadım :)
Atam izindeyiz!!!

Çevrimdışı -Thurndike-

• Kıdemli Üye
  • 2137
    • E-Posta
« Yanıtla #27 : 20 Mart 2010, 00:57:11 »
yazıyoruz yazıyoruz, herkes değişik cümleler ile aynı şeyleri konuşuyor aslında. sadece görüş açıları değişkenlik gösteriyor. kullanıcının biraz daha bilgi vermesi gerek :) sayın kullanıcı duy duy :)
yukarıda gözüme çarptı, sanırım bilgisayarı kendin toplamışsın,
cpu fanının altına, işlemciyi yapıştırma gibi bişey yapmış olabilir misin? böyle bir olayla karşılaşmıştım da, o yüzden soruyorum.
yani yuvaya oturtmayıp da, direk yapıştırmak gibi?

not : o 775 leri çıkaranın Allah belasını versin.
« Son Düzenleme: 20 Mart 2010, 00:57:39 Gönderen: -Thurndike- »
Thurndike Twi.

Çevrimdışı Breaker

• Kıdemli Üye
  • 2492
« Yanıtla #28 : 20 Mart 2010, 20:55:16 »
775 fan takmanın inceliklerini bir burger king menüsü karşılığı anlatabilirim :)

Çevrimdışı -Thurndike-

• Kıdemli Üye
  • 2137
    • E-Posta
« Yanıtla #29 : 21 Mart 2010, 00:33:08 »
ben o fanı ilk gördüğümde üniversiteyi yeni bitirmiştim, piyasayı uzun süre takip edemedim, çıldırıcaktım nerdeyse. kaç tane kırdım sayısı belirsiz. ama en sonunda çaktım köfteyi, becerebiliyorum artık :)) ama yine de ısmarlarız menü problem değil  8)
Thurndike Twi.