Revolution UO

Klavye tuşlarında başka bir enter tuşu yaratmak ?

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Lacrymae666

• Yeni Üye
  • *
  • 20
    • E-Posta
Merhaba arkadaşlar,

Mining kasıyorum ve herkezin bildiği gibi bu skill i kasmanın kolay yolu çıkarttığımız iron ları 1er 1er ayırarak eritmektir. Eskiden standart bir ps2 klavye ve masaüstü bilgisayarda bu madenleri ayırmak için numpad kısmını kullanır ve hızlıca ayırırdık. Fakat şimdi Lap top kullanıyorum ve böyle bir şansım yok. 1 klavyenin en solunda ve enter en sağda.

Bu sorunu nasıl düzeltebiliriz önerisi olan var mı ? Yada klavyeden tab tuşunu veya 2 tuşunu enter olarak atayabilmemiz mümkün müdür ?

And god made black metal...

Çevrimdışı -Thurndike-

• Kıdemli Üye
  • 2137
    • E-Posta
Ynt: Klavye tuşlarında başka bir enter tuşu yaratmak ?
« Yanıtla #1 : 20 Mart 2010, 01:02:27 »
benim bildiğim kadarıyla klavyenin tuşlarında bir değişiklik yapmazsın. fakat kolaylık olması açısından, ekran klavyesini alta çıkartıp, 1 ile madenleri ayıklayıp mouse ile ekran klavyesi üzerinden entera basabilirsin diye düşünüyorum.
tabi ki, tutar mı bilemem ama, sadece bir düşünce.
Thurndike Twi.

Hazır olda değildik, rahatda durmayacağız.
Vurduğumuz yerden ses gelmezse, Twilight değiliz.

Çevrimdışı Darken

• Üye
  • **
  • 111
  • Fellowship
    • E-Posta
« Yanıtla #2 : 20 Mart 2010, 01:05:57 »
mouse ve klayve hareketlerini kaydeden makro programlarından birini indirerek ve bu programların kayıtlı işlemi hızlandırma özelliği ile bir kaç saniye içinde işini halledebilirsin.
kısa bir google araştırması sana yetecektir. "keyboard and mouse macro recorder" şeklinde bir arama yaparsan çıkacağına eminim.

Çevrimdışı -Thurndike-

• Kıdemli Üye
  • 2137
    • E-Posta
« Yanıtla #3 : 20 Mart 2010, 01:10:20 »
http://download.cnet.com/SuperKeys/3000-2094_4-10381502.html

bunu denersen, sorununu çözücektir.

not : programı internette senin için aradım, 2 3 yerde bu linki koymuşlar, klavye tuşlarının yerini değiştirme diye, bunu buldum. programın benle alakası yok, sadece amaç yardım etmek, bişey mişey olursa mesuliyet kabul etmem, kullanmadan önce taratırsın, yada kendin bi link bulursun.
iyi geceler.
« Son Düzenleme: 20 Mart 2010, 01:14:09 Gönderen: -Thurndike- »
Thurndike Twi.

Çevrimdışı Darken

• Üye
  • **
  • 111
  • Fellowship
    • E-Posta
« Yanıtla #4 : 20 Mart 2010, 01:13:50 »
%100 emin olmamakla beraber söylüyorum verdiğin linkteki program sanırım sadece klavye girişlerini kaydediyor bu yüzden yeterince efektif olmayacaktır, eskiden kullandığım sanıyorum ki jitbit isimli bir macro recorder vardı çok kullanışlı ve kullanımı kolaydı.

Çevrimdışı -Thurndike-

• Kıdemli Üye
  • 2137
    • E-Posta
« Yanıtla #5 : 20 Mart 2010, 01:15:19 »
valla konu ile ilgili yüksek derecede bilgiye sahip değilim, sadece arkadaşa belki yardımcı olabilir diye, 2 dk yatmadan bakıp onu bulabildim, daha fazla kafam kaldırmıyor bu saatte :) yardımcı olursun artık, hem kullanmışsın da.
Thurndike Twi.

Çevrimdışı anakin siler

• # Yörünge Dışı
  • **
  • 623
  • ADI AŞK BU EZİYETİN
    • E-Posta
« Yanıtla #6 : 20 Mart 2010, 01:20:41 »
usb girişli klavye al yada klavyen varsa usb den klavye ye giriş imkanı sağlayan çoklayıcı kullan. ben öle yapıyorum açıkçası 3 tl ye aldım hem mouse hem klavyenin girdiği usb çıkışlı bi çoklayıcı. hemen her pc ekipmanı satan yerde bulabilirsin.(USB-PS2 (Klavye+Mouse) Dönüştürücü Kablo) diye geçiyor. ortalama fiyatı 3 tl ile 7 tl arasında ben 3 tl ye aldım ve kusursuz performansı var.

Çevrimdışı anakin siler

• # Yörünge Dışı
  • **
  • 623
  • ADI AŞK BU EZİYETİN
    • E-Posta
« Yanıtla #7 : 20 Mart 2010, 01:26:43 »

resmide bu :) umarım yardımcı olur.

Çevrimdışı Lacrymae666

• Yeni Üye
  • *
  • 20
    • E-Posta
« Yanıtla #8 : 20 Mart 2010, 01:33:07 »
Değerli fikirleriniz için teşekkürler arkadaşlar. Sorunu şu şekilde çözdüm.

Konuyu açtıktan sonra google da biraz arama ile klavye tuşlarının yerini değiştirn bir program bulabildim. Program istediğiniz bir tuşu istediğiniz başka bir tuşa çevirmeye yarıyor. İstediğiniz değişim varyasyonlarını program içinde tanımladıktan sonra sağ köşede bulunan activate butonuna tıkladıktan sonra değişimler aktif duruma geçiyor. Eğer ki değişimleri kullanmak istemiyorsanız, active deyip değişimi aktif ettiğiniz butonun yerine gelen Suspend e tıklayıp değişimi etkisiz kılıyorsunuz. Kullanımı da oldukça kolay.

Enter tuşunu başka bir tuş üzerine atıyabileceğiniz gibi istediğiniz her türlü ikili değişimi yapmanız mümkün.

Mesela ben , tuşunu 1 olarak ayarladım ve sorunumu çözdüm. Ayırma işlemini bitirince hemen programdan suspend diyorum ve değişimi deaktif ediyorum.

Laptop kullanıcılarının işine yarayacaktır. Linki aşağıda veriyorum;

http://www.mafya.biz/klavyede-tuslarin-yerini-degistirme.html
And god made black metal...

Çevrimdışı -Thurndike-

• Kıdemli Üye
  • 2137
    • E-Posta
« Yanıtla #9 : 20 Mart 2010, 01:37:11 »
bu siteyi bulmuştum ben, fakat pek hoşuma gitmedi güvenip burda yayınlamak istemedim :)
Thurndike Twi.

Çevrimdışı beyinsiz

• Yeni Üye
  • *
  • 5
  • Mordor için iftar vakti
    • E-Posta
« Yanıtla #10 : 21 Mart 2010, 20:55:10 »
Kardeş Numlock'u açsana Fonksiyon tuşuyla.. J tuşunda 1 numarası var zaten.. Entera da yakın.. tek elinle halledebilirsin.. J >  Enter..

hadi iyi işler