Revolution UO

Lag Lag Lag!

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı AlvBlt

• Üye
  • **
  • 94
    • E-Posta
Lag Lag Lag!
« : 30 Haziran 2010, 21:53:08 »
Herkese merhaba. 2 gündür inanılmaz bir lag sorunum var. İnternet hızım 8mbit, ttnetin net limitsiz tarifesini kullanıyorum. Biliyorum max 800 kb/sn olmuyor fakat az önce test ettim 400 ile download yapabiliyorum. Ama oyuna girince inanılmaz kasıyor. Bugün format attım bilgisayara, bana mısın demedi. Sanırım sorun clientte. Çünkü oyun açıkken, görev yöneticisi dahi açılmıyor. Keza başka programlarımda öyle. Bana bir öneride bulunabilecek var mı? NAsıl geçeceğim ben bu lagın önüne? Bilgisayar 1 gb ram'a sahip, 1.81 ghz ayrıca. Bilgi olsun diye yazıyorum..
AlvBlt

Çevrimdışı Santiago

• # ilk uyarısını aldı
  • 1585
  • Santiago Necro'fear
    • E-Posta
Ynt: Lag Lag Lag!
« Yanıtla #1 : 30 Haziran 2010, 22:01:15 »
clientte herhangi bi sorun yok bence herhangi bi lag sorunu ile karşılaşmıyorum.

Çevrimdışı AlvBlt

• Üye
  • **
  • 94
    • E-Posta
« Yanıtla #2 : 30 Haziran 2010, 22:53:54 »
Peki sorun ne olabilir?
AlvBlt

Çevrimdışı drumatic

• # Yörünge Dışı
  • 1030
    • E-Posta
« Yanıtla #3 : 01 Temmuz 2010, 00:26:58 »
Bende de yok lag hiç..

Ama bağzı arkadaşlarımda oluyormuş bazen.. Vent bazen yapıyor yanlız öyle şeyler.. Skype daha iyidir ventten..

Bağlantı hızıyla da değildir zira UO 56 kbit bağlantıyla da (7 kb/sn) oynanabilen bir oyun :)

Şimdi eğer bağlantındansa da download hızı değil mesele sinyallerin dalgalanıyorsa oyunlarda lag yapabilir.. Download ın aynı download ama gecikmeli download ve upload yapıcağın için oyunda lag yapabiliyor.. Ben 8 senedir aynı bağlantıyı kullanıyorum.. Apartmanın alt yapısından dolayı 3-5 ayda bir problem çıkartıyor.. Gelip 2-3 saat uğraşıyorlar gerekirse apartmandaki cihazı değiştiriyorlar falan..

Sen bence bir ara internetim de 1 saniyelik gidip gelmeler oluyor download ımı iptal ediyor bu dalgalanma falan de bir gelip baksınlar, bende öyle söylüyorum nette sorun olunca :P Bir de azarla biraz benim işim gücüm var bu nasıl iş böyle falan diye.. Oyunda lag oluyor deme ama :P

Sürekli format atmaktan da vazgeçin. 1 kere kurulum yaptıktan sonra onun en az 6 ay idare etmesi lazım :P
Arkadaşın 15 ay oldu bilgisayarı alalı 2 haftada bir format atmaktan harddisk in C kısmı bad sector dolu. Sürekli mavi ekran veriyor :)

Çevrimdışı AlvBlt

• Üye
  • **
  • 94
    • E-Posta
« Yanıtla #4 : 01 Temmuz 2010, 01:08:06 »
Format atalı olmuştu baya. Belki makineden kasıyordur diye bir çare deneyeyim dedim. Nafile. Aha bu mesajıatmadan önce adamlar o kadar lag girdi ki bir anda Vas Flam ile kestile koca Warrior çarı.. Neyse sağlık olsun :)
AlvBlt

Çevrimdışı Sasu

• # Yörünge Dışı
  • **
  • 831
  • Babalar Cortlamaz
    • E-Posta
« Yanıtla #5 : 01 Temmuz 2010, 04:02:19 »
Bende de yok lag hiç..

Ama bağzı arkadaşlarımda oluyormuş bazen.. Vent bazen yapıyor yanlız öyle şeyler.. Skype daha iyidir ventten..

Skype daha kaliteli ama hem makineyi hem bağlatıyı daha fazla kullanıyor.
Bu yüzden ventrillo'nun kastığı yerde Skype acmak bile delilik olur.

Çevrimdışı drumatic

• # Yörünge Dışı
  • 1030
    • E-Posta
« Yanıtla #6 : 01 Temmuz 2010, 04:52:07 »
Skype daha kaliteli ama hem makineyi hem bağlatıyı daha fazla kullanıyor.
Bu yüzden ventrillo'nun kastığı yerde Skype acmak bile delilik olur.

Yanlışsın ya.. Dediğim gibi şuanda TR de en düşük 512 kbit bağlantı kullanıyorsunuz saniyede 60 kb/sn demek.. Sadece skype da konuşma davetini atan kişinin bağlantısı 2-4mbit falan olsa 7-8 kişi rahat rahat kullanırsınız..

Skype bandwith i daha çok kullanıyor da.. Ventrillo da latency oluyor.. Bakmayın ping in 30-40 göründüğüne 10 dk önceki konuşmalar geliyor.. Sürekli ventrillo sunucusuna ping attığından dolayı, fazla adresleme fazla retry yüzünden, uo bağlantısı arkasında kalıyor. Retryler sırasında lag yapıyor.. Neyse uzun hikaye bu :)

Ventrillo kullanacağınıza TeamSpeak çok daha sorunsuz bir program, teamspeak sunucusu alın daha iyi..