Revolution UO

Port, Firewall, Unable to connect Ultima.

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı caleb

• Kıdemli Üye
  • 5939
  • Hiçbir şey eyleme geçmiş cehaletten korkunç olamaz
Port, Firewall, Unable to connect Ultima.
« : 05 Ocak 2011, 11:27:11 »
Okul sınırları içindeyken, okulun internetine bağlandığımda, bir çok şeyi engellediği gibi revoya baglanmamıda engelliyor. Firewall'lardan mıdır portlarla ilgili birşeymidir bilemiyorum, herangi bir çözümü var mı bunun ?

Dip not: Web filtresi olarak, Websense kullanılıyor.
Prostartic
Frumpshkin

Çevrimdışı AliG

• Kıdemli Üye
  • 1495
  • Ne Mutlu Türk'üm Diyene...
Ynt: Port, Firewall, Unable to connect Ultima.
« Yanıtla #1 : 05 Ocak 2011, 12:35:55 »
Okul sınırları içindeyken, okulun internetine bağlandığımda, bir çok şeyi engellediği gibi revoya baglanmamıda engelliyor. Firewall'lardan mıdır portlarla ilgili birşeymidir bilemiyorum, herangi bir çözümü var mı bunun ?

Dip not: Web filtresi olarak, Websense kullanılıyor.

Sende okulda oynamayı ver bu kadar hastasımısın hacker calep Okulda ders yapılır.   

Sevgi insanlığın, şiddet hayvanlığın kanunudur.

Çevrimdışı ewer

• Üye
  • **
  • 129
    • E-Posta
« Yanıtla #2 : 05 Ocak 2011, 12:42:08 »
yurtta filan kaliyor olabilir?

bildigim kadariylada onun cozumu ancak serverdan oluyor yada oda arkadasinin (eger yurtta kaliyorsan) bilgisayarinda ufak bi proxy acip o bilgisayar uzerinden baglanabilirsin (seninki kasmasin .d)

Çevrimdışı caleb

• Kıdemli Üye
  • 5939
« Yanıtla #3 : 05 Ocak 2011, 13:56:33 »
Sende okulda oynamayı ver bu kadar hastasımısın hacker calep Okulda ders yapılır.   

senin bildiğin yerlerde okumuyoruz biz cahil herif (:.

yurtta filan kaliyor olabilir?

bildigim kadariylada onun cozumu ancak serverdan oluyor yada oda arkadasinin (eger yurtta kaliyorsan) bilgisayarinda ufak bi proxy acip o bilgisayar uzerinden baglanabilirsin (seninki kasmasin .d)

Ya şimdi okulun sınırları içinde mac adresini tanımlattığın takdirde ağa erişim sağlayabiliyorsun, proxy açma işi nasıl oluyor.

Prostartic
Frumpshkin

Çevrimdışı caleb

• Kıdemli Üye
  • 5939
« Yanıtla #4 : 05 Ocak 2011, 15:10:50 »
Yok mu bilgisi olan ?
Prostartic
Frumpshkin

Çevrimdışı GrumTor

• Kıdemli Üye
  • 3389
    • E-Posta
« Yanıtla #5 : 05 Ocak 2011, 17:57:48 »
Eğer okulun serverı şu bankalardaki gibi bir server gibi ise,  (hani bir köşede durur, karanlık, siyah bir buzdolabı gibi, içinde her yerinde yanıp sönen ışıklar vardır) hiçbir şey yapamazsın burak.

Çünkü o tip sistemlerin mesela sadece antivirüs için olarak kullandığı, kendine özel rami, işlemcisi olan bölümleri var. O yüzden öyle kat kat alıyorlar.
Her bir fonksiyonuna apayrı source'lar işlem yapıyor.
Bunu siz istediniz.

Bizi bir allah birde dostlarimiz bilsin, zahmet olmazsa gerisi ilerlesin.

Çevrimdışı AliG

• Kıdemli Üye
  • 1495
  • Ne Mutlu Türk'üm Diyene...
« Yanıtla #6 : 05 Ocak 2011, 18:15:18 »
Bız okuduk meslek sahibi bile olduk cahil diyene  baq  oyun oyun diye bıyer yiyecek adam.Okulda bari oynamada memlekete hayırlı bır evlad ol

Sevgi insanlığın, şiddet hayvanlığın kanunudur.

Çevrimdışı II-T.i.n.a-II

• Kıdemli Üye
  • 7049
  • Putlaştırmadan
« Yanıtla #7 : 05 Ocak 2011, 19:26:49 »
büyük ihtimalle bir isa server war onun üzerinden engellenmiştir yapacak hiç birşeyin yoktur
Çevrimdışı.

Çevrimdışı caleb

• Kıdemli Üye
  • 5939
« Yanıtla #8 : 05 Ocak 2011, 19:58:42 »
Eğer okulun serverı şu bankalardaki gibi bir server gibi ise,  (hani bir köşede durur, karanlık, siyah bir buzdolabı gibi, içinde her yerinde yanıp sönen ışıklar vardır) hiçbir şey yapamazsın burak.

Çünkü o tip sistemlerin mesela sadece antivirüs için olarak kullandığı, kendine özel rami, işlemcisi olan bölümleri var. O yüzden öyle kat kat alıyorlar.
Her bir fonksiyonuna apayrı source'lar işlem yapıyor.

Evet manyak bir bilgi işlem odası var özel kartlarla girilen falan baya büyük böyle :D

Bız okuduk meslek sahibi bile olduk cahil diyene  baq oyun oyun diye bıyer yiyecek adam.Okulda bari oynamada memlekete hayırlı bır evlad ol

Sen okusan ne olur, daha türkçe konuşamayan EMO'nun tekisin. Her topic'ime atlama başlayacağım kuyruğunada acınada.

Modlar bakın şu adama, Türkçe konuşamayanları banlıyordunuz adam hem saldırıyor hemde Türkçe konuşmuyor, hemde her topic'ime salça oluyor.

büyük ihtimalle bir isa server war onun üzerinden engellenmiştir yapacak hiç birşeyin yoktur

Geçen haftalarda facebook poker falanda engelliydi, bu hafta bir anda girebilmeye başladım. Hmm yapacak hiçbir şey yok mu ya :(

Prostartic
Frumpshkin

Çevrimdışı Havana.

• Üye
  • **
  • 177
  • Smirnoff.
    • E-Posta
« Yanıtla #9 : 05 Ocak 2011, 20:05:00 »
bende çok araştırdım fakat bulamadım. aynı olay bizim okuldada var..
ay lav cek deniyıls.

don't stop, keep moving :)

Twilight Zone.

Çevrimdışı GrumTor

• Kıdemli Üye
  • 3389
    • E-Posta
« Yanıtla #10 : 06 Ocak 2011, 00:39:03 »

Geçen haftalarda facebook poker falanda engelliydi, bu hafta bir anda girebilmeye başladım. Hmm yapacak hiçbir şey yok mu ya :(

Bende epey araştırmıştım. Abimlerin şirkette internet sayfalarının çoğu engelli. Onu aşabilmek için.
Ama hiçbir sonuç alamadım epey araştırmama rağmen.

Sistemde ara sıra iyileştirme amaçlı değiştirmeler yapıyorlar, o ara bazı şeyler çakışıyor mudur nedir, ben de bir ara, ama sadece bir adamın bilgisayarından facebook filan açabilir olmuştum :)
Ama mesela yan bilgisayardan açılamıyordu filan.

Zannetmiyorum aşabileceğini burak. Ama olur da aşarsan, haber et, öğret, bende yapayım :)
Bunu siz istediniz.

Bizi bir allah birde dostlarimiz bilsin, zahmet olmazsa gerisi ilerlesin.